Găinile ajută grădina să înflorească

  • gradina în luna mai

Fiecare grădină naște un sentiment de mândrie pentru cel care o deține, dar de cele mai multe ori există provocări pentru a-i menține producția și aspectul la un nivel ridicat. Cine nu și-ar dori o soluție completă pentru îndepărtarea buruienilor, îngrășământ organic, eliminarea insectelor și aerarea gazonului. De fapt, această soluție există în foarte multe gospodării: găinile.

Combinația grădină-găini poate sta la baza dezvoltării unui ecosistem puternic în gospodărie. Pe lângă faptul că avem ouă proaspete în permanență, creșterea găinilor reprezintă și o cale naturală și simplă pentru îngrijirea și menținerea grădinii.

În continuare vă prezentăm pe scurt modurile prin care găinile ne ajută să avem o grădină înfloritoare.

ÎNGRĂȘĂMÂNT ORGANIC

Gunoiul de găină este o sursă excelentă de îngrășământ, atât pentru grădină, cât și pentru gazon. Gunoiul păsărilor de tip free-range se poate descompune în mod natural în curte, oferind substanțele nutritive de care gazonul are nevoie.

Pentru a utiliza gunoiul de găină ca îngrășământ organic, luați în considerare amenajarea unei zone de compost. Acest proces poate reduce nivelul de nitrogen pe care îl găsim în găinaț.

Compostarea gunoiului de găină este o cale benefică pentru mediu de a transforma rezidurile precum găinațul de păsare, frunzele sau așternutul în material pentru fertilizarea grădinii. După introducerea materialelor într-un coș de compost, microorganismele au rolul de a le transforma în îngrășământ natural, cu ajutorul oxigenului și căldurii.

Dacă păstrați compostul în curte, vă recomandăm să îl țineți închis.


Citiți și: Nu aruncați gunoiul de găină! Transformați-l în compost


AERATOR PENTRU GAZON

Un alt beneficiu al creșterii găinilor pentru grădină este aerarea solului.

Acest lucru este posibil deoarece găinile sapă și scurmă solul pentru a găsi semințe și insecte. În timpul acestui proces, compostul este împrăștiat, straturile de sol sunt amestecate iar pământul este afânat. Cel mai important, oxigenul pătrunde în sol.

Pentru că găinile adoră să sape, vă recomandăm să protejați plantele tinere și delicate. De asemenea, dacă aveți zone unde nu vreți să împăștiați resturile de găină, îngrădiți-le. Un tunel prin curte destinat găinilor este o altă opțiune. Îngrădirea ajută de asemenea la îndepărtarea prădătorilor.

Alte sfaturi pentru protejarea plantelor: alegeți prin rotație diferite zone la care păsările au acces pentru cutreierat, amplasați pietre mici împrejurul plantelor.

ERBICID NATURAL ȘI COMBATEREA INSECTELOR

Pe lângă beneficiile expuse mai sus, găinile din curte ne ajută la combaterea insectelor și au rol de erbicid natural pentru grădină și gazon.

Combinația dintre găini și grădină funcționează bine deoarece găinile adoră o mulțime de lucruri pe care gospodarii nu le îndrăgesc: de exemplu, buruienile și insectele. Păsările sapă după semințe și gândaci, mănâncă buruienile mici și curăță frunzele verzi căzute.

Găinile vor evita de regulă plantele otrăvitoare. Totuși, pentru siguranță, îndepărtați plantele toxice pentru păsări, precum iedera otrăvitoare sau caprifoiul.

Consecvența este foarte importantă când le permiteți găinilor să se plimbe prin curte și să se hrănească în acest mod. Dacă le antrenați să deprindă anumite indicații specifice, ele vor ști când trebuie să se întoarcă în adăpost, în cazul ploilor și mai ales când ziua este pe final. Foarte important, găinile au nevoie de o alimentație echilibrată. Supravegheați-le în timp ce lucrați în grădină și mențineți o rutină în momentul în care le lăsați libere.

Cel mai important, asigurați-vă că au parte de o alimentație completă, pe lângă gustările din grădină.

Plantele și insectele nu reprezintă o dietă complexă. Pentru a le oferi toți nutrienții de care au nevoie, hrăniți-le dimineața cu furaje, înainte de a le lăsa libere.

Voi ce credeți, sunt găinile ajutoare de nădejde? Așteptăm impresii și poze cu prietenele voastre înaripate din curte și grădină.

Sursă foto

About the Author: