Ziua Femeilor Fermier

An de an, pe data de 15 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Femeilor Fermier prin aprecierea contribuției importante a femeilor în susținerea și îmbunătățirea bunăstării vieții. Ele sunt cele care contribuie semnificativ în susținerea resurselor naturale și îmbunătățirea siguranței alimentare. De asemenea, ele sunt cele care contribuie zi de zi la dezvoltarea agricolă și rurală.

Prima Zi Internațională a Femeilor Fermier a fost sărbătorită la data de 15 octombrie 2008. Ideea celebrării a apărut cu ocazia Conferinței ONU pentru femei unde mai multe organizații internaționale au decis importanța celebrării femeilor din mediul rural, deoarece acestea au un rol cheie în producția agricolă și siguranța acesteia.

Femeile fermier reprezintă 43% din forța de muncă agricolă, iar datorită muncii lor, nivelul foametei în lume se reduce. Acest eveniment reprezintă un mod pragmatic de a recunoaște și susține rolul important al femeilor din mediul rural în prelucrarea și procesarea produselor alimentare.

Noi, cei de la Agroland, ne-am gândit să celebrăm femeile fermier și munca lor prin oferirea unei reduceri de 15% la toate produsele de pe site. Cuponul de reducere se oferă doar femeilor care se înscriu aici .

About the Author: