Un ou de la o pasăre hrănită sănătos conţine de 7 ori mai mulţi acizi graşi Omega 3

Home/Blog, Informaţii/Un ou de la o pasăre hrănită sănătos conţine de 7 ori mai mulţi acizi graşi Omega 3

Un ou de la o pasăre hrănită sănătos conţine de 7 ori mai mulţi acizi graşi Omega 3

Ouăle sunt alimente bogate în vitamina B 12, acizi graşi de tip omega -3 şi omega -6, dar şi în luteina, un tip de antioxidant.

Ouăle fac parte din alimentaţia noastră de zi cu zi, se găsesc la orice magazin de colţ de stradă şi sunt foarte uşor de gătit. Asta ştim cu toţii. Dar câţi dintre noi ştim cât sunt de valoroase ouăle din punct de vedere nutritiv?

Hai să aflăm împreună. Ouăle sunt alimente complete, conţin vitamine, proteine, minerale, dar şi grăsimi.

Gălbenuşul vine cu aproximativ 21 de vitamine (aproape toate vitaminele cunoscute, în afară de vitamina C şi, în cantitate importantă, vitamina B 12) şi minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, iod). Totodată, gălbenuşul este o sursă bună de luteină, un tip de antioxidant, ce protejează organismul de acţiunea malefică a radicalilor liberi.

Proteinele din ouă au o valoarea biologică ridicată, conţinând toţi aminoacizii necesari organismului uman.

Ouăle sunt bogate de asemenea în acizi graşi Omega-3 şi Omega-6. Acizii graşi Omega 3 au un rol important în menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular prin scăderea colesterolului, şi trigliceridelor. De asemenea, asigură buna funcţionare a creierului, previn problemele cu vederea şi consolidează sistemul imunitar.

Însă nu toate ouăle au aceleaşi calităţi nutritive, compoziţia lor depinde într-o măsură covârşitoare de calitatea alimentaţiei păsărilor.

De exemplu, ouăle provenite de la găini hrănite cu noile reţete de furaje sănătoase Viva BIO de la Agroland, conţin în gălbenuş acizi graşi Omega-3.

În acest moment, în România, doar furajele şi concentratele pentru găini şi prepeliţe ouătoare Viva BIO de la Agroland, conţin adaos de acizi graşi Omega-3.

Potrivit Centrului Nutriţional al Ouălor, valorile nutriţionale sunt afectate numai de furajele consumate. Cu alte cuvinte, ouăle speciale, precum cele organice sau cele de ţară au aceleaşi valori nutriţionale dacă hrana găinilor este aceeaşi.

Găinile hrănite sănătos ne hrănesc sănătos!

About the Author: