Tranziția de la hrana de pui la cea de pisică adultă

  • Puiul de pisică se hrănește

În cele mai multe cazuri, pisicile care au mai puțin de un an sunt considerate pui. Este important să hrănim animalele de companie cu o formulă specială pentru pisicile de până la 1 an în această situație. Excepție fac rasele mari de pisică. Acestea ajung la maturitate când au între 18 și 24 luni.

Pot mânca puii hrană pentru pisici adulte?

Pot mânca puii de pisică orice fel de hrană? Răspunsul este pe eticheta pachetului. Dacă pe etichetă regăsiți un mesaj de genul „pentru toate etapele de creștere”, atunci acel tip de hrană conține toți nutrienții de care puiul de pisică are nevoie pentru o bună dezvoltare.


AGROLAND RECOMANDĂ: Gamă variată de hrană pentru pisici


Când pot mânca puii de pisică hrană uscată?

Pisicuțele și pisoiașii pot începe să mănânce hrană solidă când au aproximativ patru săptămâni. În primele patru săptămâni de viață hrăniți-vă animalele de companie cu hrană umedă la conservă. Pe măsură ce cresc și dinții lor se dezvoltă, oferiți-le pisicuțelor și pisoiașilor hrană uscată amestecată cu puțină apă. Treptat, creșteți cantitatea de hrană uscată în câteva zile, dar țineți mereu cont de instrucțiunile de pe ambalaj.

Tranziția spre hrana pentru pisici adulte

Puii de pisică se dezvoltă pe zi ce trece. Au nevoie de hrană care să răspundă la cerințele dezvoltării. Pe măsură ce devin adulte, alimentația pisicilor trebuie să fie ajustată.

Cum știm când trebuie să schimbăm alimentația pisicilor? De multe ori este greu să ne dăm seama când trebuie să scoatem din alimentație hrana pentru pui. În general, tranziția ar trebui să fie realizată încet din momentul în care pisica a împlinit vârsta de 1 an sau în momentul în care medicul veterinar recomandă acest lucru. Tranziția de la hrana de pui la cea de pisică adultă ar trebui să dureze între 7 și 10 zile, timp în care trebuie să creșteți zilnic cantitatea din noul tip de hrană.

Voi cum procedați cu hrana pisicilor? Scrieți-ne la secțiunea de comentarii.

Sursă foto

About the Author: