Trandafirul pomișor – vedeta grădinii

Trandafirii de tip pomișor reprezintă una dintre cele mai impresionante și atrăgătoare flori, fiind atracția oricărei grădini. Aceștia aduc o eleganță aparte și se pot planta în delimitarea aleilor sau în grupuri de plante. Acest tip de trandafir este mai dificil de întreținut și are nevoie de o atenție specială față de celelalte varietăți de trandafir, aceștia fiind mai sensibili la ger și dăunători.

Unde plantăm trandafirii pomișori?

Trandafirii de acest tip sunt plante ce preferă lumină multă, însă nu pe durata întregii zile pentru a nu suferi astfel în perioadele caniculare și a fi nevoie să fie udați constant. De aceea aceștia trebuie plantați într-o zonă însorită în prima parte a zilei și semi-umbrită în a doua parte a zilei. Lumina în cantitate suficientă asigură trandafirului o creștere sănătoasă și o bună dezvoltare a lemnului.

De asemenea, pentru ca pomișorul să aibă o înflorire abundentă, solul trebuie să aibă o umiditate constantă. Apa în exces sau seceta sunt dăunătoare, provocând șocuri plantei. Aceștia preferă solurile ușoare, bogate în humus și fertile, iar utilizarea de îngrășăminte organice sunt recomandate pentru a avea trandafiri frumoși.

Cum plantăm trandafirii pomișori?

Indiferent că optăm pentru plantarea lor în grădină sau în ghiveci, regulile sunt aceleași, singura diferență fiind că dacă dorim să plantăm pomișorul în ghiveci, anotimpul de afară nu reprezintă o problemă. Astfel, trandafirii pomișori care îi găsești la Agroland au rădăcina protejată, acoperită cu o folie ce mențin nutrienții o perioadă îndelungată. Pașii ce trebuie urmăriți sunt săparea unei gropi cu dimensiunea de 40×40 cm, îndepărtăm folia și introducem planta. Acoperim cu pământ și lăsăm o adâncitură mică pentru udare. Se udă din belșug, cu aproximativ 10 – 12 l de apă.

Înainte să plantăm floarea, este necesară fixarea unei tije ce va ajuta trandafirul să se mențină drept pe întreaga perioadă de dezvoltare. Vă recomandăm să nu plantați trandafirii în zone cu vânt puternic.

Cum protejăm trandafirii pomișori?

Plantele sunt sensibile nu doar în perioadele secetoase, ci și în cele geroase. Astfel, le trebuie acordată o atenție deosebită, cu atât mai mult cu cât altoiul fiind expus gerului, riscul de a degera este mare. Pentru a evita o situație de acest gen, acoperiți coroana cu un material protector pe care îl umpleți cu paie.

Nu acoperiți pomișorii cu saci din plastic, deoarece din cauza lipsei de aerisire, plantele pot fi afectate de mucegai. De asemenea, zilele însorite din timpul iernii crează un efect de seră care va duce la înmugurirea prematură a trandafirilor, aceștia degerând ulterior. Nu recomandăm folosirea nici a sacilor din iută, aceștia reținând multă apă, devenind astfel greoi.

Înfrumusețează-ți grădina cu aceste flori deosebite care vor încânta toate privirile. La noi găsești o gamă variată de trandafiri de tip pomișori  cu rădăcină protejată la un preț excelent.

About the Author: