Se pot crește puii fară antibiotice?

 

In toată lumea civilizată se incearca renunțarea la utilizarea antibioticelor, atât in cazul oamenilor cât și in cazul animalelor! In curând va fi interzisă folosirea antibioticelor in scop preventiv și ca stimulator de crestere, in fermele de creșterea păsărilor din țarile din vestul Europei.
In cazul nostru, pentru a crește pui sănătoși, fără folosirea antibioticelor vă recomandăm:
– Dezinfectați temeinic adăpostul (recomandăm Procid-Forte). O mână de var nu este suficient.
– Monitorizați calitatea apei și temperatura. Folosiți acidifiant Nutri-safe pentru menținerea bacteriilor sub control. Folosiți adăpători dezinfectate si care nu pierd apa, umezind asternutul!
– Păstrați temperatura așternutului la 28-30 grade. Asigurați-vă că folosiți talaj uscat de lemn sau paie uscate. Nu folosiți ziare sau cârpe! NICIODATĂ! Mediul umed si cald este ideal pentru dezvoltarea microbilor!!!
– Verificați dacă gușa este plină sau nu! TOȚI puii trebuie sa aibă acces la hrană in primele 12 ore. Folosiți hrănitori antirisipă! In fotografiile de mai sus se arată cum se verifica gușa:
FOTO 1: gușa plină – FOTO 2: gușa goală (sursa: http://en.aviagen.com)
– Asigurați ventilația in adăpost. Aportul de aer proaspăt este esențial pentru puișorii dumneavoastră!
– Folosiți hrană exclusiv vegetală in primele 3-4 săptamăni de viață. Nu administrați brânză, ouă sau alte produse de origine animală! Cresc major riscul de infecții!
– Folosiți Novimin Antistres, Jolomix și/sau Herba Safe, produse care conțin extracte naturale pentru sănătatea sistemului digestiv al păsărilor.
De reținut: O pasăre indopată cu antibiotice nu este nici bio, nici eco, nici naturală. O pasăre hranită exclusiv cu cereale NU poate să dezvolte un sistem digestiv care sa previna imbolnavirile. Soluția de mijloc este utilizarea „Furajului VIVA Starter Natural pentru pui” cel puțin in primele 3 săptămâni. Va asigura un start perfect pentru puișorii dumneavoastră, iar ulterior puteți să treceți treptat la o hrană bazată exclusiv pe cereale. 

About the Author: