Sărbătorim împreună Ziua Națională a României

Tu ce faci de 1 Decembrie? Noi ne-am gândit să celebrăm această zi importantă împreună cu tine, să împărtășim ce ne face fericiți în această zi. Așa că pregătește aparatul de fotografiat pentru că în 1 decembrie vrem să vedem cum sărbătorești. De 22 de ani ne-ai demonstrat că ești român adevărat care prețuiește valorile României. Iar cum Ziua Națională ne aduce mai aproape indiferent de zona din care provenim, vrem ca în această zi să fim împreună și să arătăm că suntem mândri că suntem români.

Ziua de 1 decembrie 1918 a reprezentat evenimentul principal din istoria României. În această dată a fost votată unirea Transilvaniei cu România de către Mare Adunare la Alba-Iulia, cerându-se totodată un singur stat național. S-a adoptat astfel rezoluția care atestă unirea tuturor românilor din Transilvania și Banat cu România. În data de 1 decembrie 1918, Vasile Goldiș a citit rezoluția Unirii: „Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie /1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre.”

Legea Unirii a fost ratificată prin decret de lege la data de 11 decembrie 1918, de către regale Ferdinand, fiind votată de Adunarea Deputaților în ședința din 29 decembrie 1919.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu noutățile Agroland.

 

About the Author: