24 august 2020

Rețetă inedită de dulceață

În perioada estivală, printre fructele vedetă se numără cu siguranță și pepenele verde. Știai însă că poți valorifica chiar și cojile de la pepene? Din ea poți prepara o dulceață delicioasă cu un gust dulce-acrișor ce poate fi păstrată și peste iarnă.

Mai jos îți propunem o rețetă de dulceață de coji de pepene verde.

Ingrediente:

– 1 kg coji de pepene verde + puțin fruct

– 1 kg de zahăr

– 1 lămâie

– 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Taie cojile de pepene în cuburi mici. Amestecă într-un bol cojile cu zahărul și lasă-le câteva ore până ce zahărul se va topi și va acoperi totul cu suc. După ce au stat câteva ore, pune-le la foc mic pentru 30 de minute. După aceea stinge focul și lasă-le la răcit pentru încă 30 de minute. Compoziția se va adăuga din nou pe foc pentru încă 20 de minute.  Se va adauga sucul și coaja rasă de la lămâie. Dacă este necesar, se va înlătura spuma. După încă jumătate de oră se va adăuga zahărul vanilat și se va mai lăsa pe foc încă 10 minute până ce dulceața va deveni lipicioasă.

Poftă bună!

Rețetă inedită de dulceață

În perioada estivală, printre fructele vedetă se numără cu siguranță și pepenele verde. Știai însă că poți valorifica chiar și cojile de la pepene? Din ea poți prepara o dulceață delicioasă cu un gust dulce-acrișor ce poate fi păstrată și peste iarnă.

Mai jos îți propunem o rețetă de dulceață de coji de pepene verde.

Ingrediente:

– 1 kg coji de pepene verde + puțin fruct

– 1 kg de zahăr

– 1 lămâie

– 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Taie cojile de pepene în cuburi mici. Amestecă într-un bol cojile cu zahărul și lasă-le câteva ore până ce zahărul se va topi și va acoperi totul cu suc. După ce au stat câteva ore, pune-le la foc mic pentru 30 de minute. După aceea stinge focul și lasă-le la răcit pentru încă 30 de minute. Compoziția se va adăuga din nou pe foc pentru încă 20 de minute.  Se va adauga sucul și coaja rasă de la lămâie. Dacă este necesar, se va înlătura spuma. După încă jumătate de oră se va adăuga zahărul vanilat și se va mai lăsa pe foc încă 10 minute până ce dulceața va deveni lipicioasă.

Poftă bună!