14 septembrie 2020

Rețetă de toamnă – Zacuscă cu vinete

Toamna, grădina este plină de legume coapte și gustoase. Acum e momentul potrivit pentru a pregăti cămara cu provizii pentru iarnă. Azi vă propunem o rețetă delicioasă de zacuscă simplă cu legume proaspete din grădina noastră, coapte la foc cu lemne, pentru un gust deosebit!
𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝗲:
• 5 kg vinete
• 2 kg ardei capia
• 2 kg roșii
• 1 kg ceapă
• 1/2 l ulei
• sare, piper

𝗠𝗼𝗱 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝗿𝗲:
𝟏. Se coc vinetele și ardeii. După ce se coc se presară cu sare cât sunt calde, apoi se pun într-un vas și se acoperă cu un capac. Se lasă 10-15 minute după care se vor curăța mult mai ușor. Le lasam să se scurgă într-o sită, ulterior se toacă mărunt.
𝟐. Se toacă ceapa și se călește în ulei până devine sticloasă. Adăugăm vinetele și ardeii, sare și piper dupa gust și lasăm să fiarbă la foc mic. Puteți adauga și două-trei foi de dafin.
𝟑. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Când începe să clocotească adăugăm și roșiile date pe răzătoare și mai fierbem aproximativ 30 minute.
𝟒. Punem zacusa fierbinte în borcane. Adăugam deasupra ulei cât să acopere toată suprafața, înfiletăm capacele bine și le punem în cuptor, la foc mic cam 5-10 minute.
𝟓. Borcanele trebuiesc păstrate într-un loc întunecos și ferit de umezeală.

Poftă bună!

Rețetă de toamnă – Zacuscă cu vinete

Toamna, grădina este plină de legume coapte și gustoase. Acum e momentul potrivit pentru a pregăti cămara cu provizii pentru iarnă. Azi vă propunem o rețetă delicioasă de zacuscă simplă cu legume proaspete din grădina noastră, coapte la foc cu lemne, pentru un gust deosebit!
𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝗲:
• 5 kg vinete
• 2 kg ardei capia
• 2 kg roșii
• 1 kg ceapă
• 1/2 l ulei
• sare, piper

𝗠𝗼𝗱 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝗿𝗲:
𝟏. Se coc vinetele și ardeii. După ce se coc se presară cu sare cât sunt calde, apoi se pun într-un vas și se acoperă cu un capac. Se lasă 10-15 minute după care se vor curăța mult mai ușor. Le lasam să se scurgă într-o sită, ulterior se toacă mărunt.
𝟐. Se toacă ceapa și se călește în ulei până devine sticloasă. Adăugăm vinetele și ardeii, sare și piper dupa gust și lasăm să fiarbă la foc mic. Puteți adauga și două-trei foi de dafin.
𝟑. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Când începe să clocotească adăugăm și roșiile date pe răzătoare și mai fierbem aproximativ 30 minute.
𝟒. Punem zacusa fierbinte în borcane. Adăugam deasupra ulei cât să acopere toată suprafața, înfiletăm capacele bine și le punem în cuptor, la foc mic cam 5-10 minute.
𝟓. Borcanele trebuiesc păstrate într-un loc întunecos și ferit de umezeală.

Poftă bună!