Probleme digestive ale pisicilor

  • Probleme digestive ale pisicilor

Posesorii de pisici știu că animalele de companie experimentează ocazional probleme cu stomacul și tractul digestiv. Există situații în care acest probleme sunt minore, în care procesul de vindecare este foarte ușor. Totuși, există și cazuri în care simptomele pot indica afecțiuni mai grave și este necesar să facem o vizită la medicul veterinar.

VĂRSĂTURILE

Vomitatul reprezintă una dintre cele mai cunoscute probleme pe care le poate întâmpina o pisică. De exemplu, pisica poate vărsa ocazional pentru a scăpa de mingile de păr sau ață. O altă explicație, și o altă cauză foarte răspândită a vărsăturilor, este că pisica mănâncă prea repede. Când pisicile mănâncă prea lacom, de regulă sar peste mestecat, înghit bucățile de mâncare întregi și sfârșesc prin a se îneca. Cel mai ușor mod de a stopa acest comportament este să le oferim bucăți mai mari de mâncare. Astfel, felinele vor fi nevoite să își dedice mai mult timp mestecatului. De asemenea, putem să le oferim porții mai mici la intervale mai mici de timp.


AGROLAND RECOMANDĂ: Hrană de calitate pentru pisici


COMPETIȚIE CU ALTE PISICI

O altă cauză pentru mâncatul „pe repede înainte” este supraaglomerarea din jurul bolului cu hrană. Dacă aveți mai multe pisici, încercați să le hrăniți în zone diferite. Dacă observați că problema vomitatului persistă sau dacă pisisca vomită sânge, este momentul să vă adresați medicului veterinar.

ALTE PROBLEME DIGESTIVE

Diareea și refuzul de a mânca sunt alte probleme des întâlnite la pisici. Aceste simptome pot fi cauzate de diferiți factori, precum schimbarea alimentației, stres, paraziți sau infecții. Este dificil să ne dăm seama ce este greșit când o pisică refuză să mănânce, vomită sau se confruntă cu diaree. Cel mai bine este să cereți sfatul unui medic veterinar în aceste situații, din moment ce aceste probleme cauzează dureri, extenuare și alte complicații pentru animalele noastre de companie.

Sperăm că aceste sfaturi despre problemele digestive ale pisicilor vă sunt de ajutor. Evident, dacă ați observat alte probleme, vă invităm să ne povestiți la comentarii sau pe pagina oficială de Facebook.

Sursă foto

About the Author: