Mica, o cățelușă luptătoare

  • Cățelușa Mica

Într-o dimineață primesc vestea că acea cățelușă hoinară, pe care eu o mai vedeam pe la noi, a fost călcată de mașină, dar nu “nu e nimic grav”. Mă grăbesc să ajung la aeroport, așa că nu bag de seamă vestea. În drum spre Iași, realizez ce s-a întâmplat. O sun pe sora mea și o rog să se ducă până la Piatra Neamț, să vadă dacă e bine cățelușa.

Stătea în iarbă, îi curgea sânge din gură, avea ochii inundați cu sânge și nu își putea controla mișcările corpului. În schimb, a recunoscut-o pe sora mea și a început să dea din codiță când a văzut-o.

A adus-o în Iași. Am început să sunăm la toate cabinetele și să rugăm medicii veterinari să o consulte. Era duminică, la amiază.

În cele din urmă am găsit un cabinet deschis. Medicii care au consultat-o ne-au spus că este “distrusă” și ca mai bine o eutanasiem. Ea nici nu putea respira, deoarece sinusurile îi erau încărcate cu sânge din cauza loviturii.

Plângeam lângă ea și o imploram să lupte, pentru că eu voi face tot posibilul să îi ofer tratamentul de care are nevoie. A fost internată două săptămâni. În fiecare zi, doctorii ne tot spuneau, mie și surorii mele, ca suntem egoiste pentru ca nu vrem să o eutanasiem, deoarece ea suferă. În ziua în care am mers la ea cu gândul acesta, s-a chinuit și a reușit să iasă singurică din cușcă. Parcă ne spunea: “Dați-mi timp! Vă roog!”.

Doctorii ne-au spus că au făcut tot ce a fost posibil și că restul depinde doar de ea. Așa că ne-au pus-o în brațe și ne-au spus să o luăm acasă.

Au urmat săptămâni în care am făcut fizioterapie cu ea, deoarece nu îți putea mișca piciorușele din față. O învățam că nu este frumos să facă sub pat și că e bine să meargă în baie. Am învățat-o că un cateluș cuminte nu își caută mâncarea în găleata cu gunoi.

Acum este bine și este cel mai iubit cațeluș din lume.

Ea este Mica.

Poveste trimisă de Iuliana

Ai salvat și tu un câine sau o pisică? Trimite-ne povestea ta!

Dacă și tu te numeri printre cei care au o poveste asemănătoare, te invităm să ne povestești mai multe. Scrie-ne la adresa marketing@agroland.ro și trimite-ne câteva fotografii, alături de datele tale contact. 

O dată pe săptămână, vom publica pe blogul Agroland o poveste care ne-a impresionat, și vom premia efortul tău de a salva un animal cu un sac de hrană pentru animale de companie.

About the Author: