Mai puține muște, găini mai sănătoase

  • Găină atentă la muște

Avem o mulțime de motive să iubim vara. Se întâmplă o grămadă de lucruri în grădină, gospodăria răsună mai mult ca în alte perioade ale anului. Sunt însă și câteva aspecte mai puțin plăcute, precum prezența muștelor. Acest lucru nu este deloc neobișnuit, dacă ținem cont de faptul că în ogradă creștem mai multe animale și păsări. În acest articol vă prezentăm câteva metode naturale pentru eliminarea muștelor din adăpostul găinilor, mai ales că insectele pot purta bacterii și viruși care pun în pericol sănătatea păsărilor.

Temperaturile ridicate din această perioadă și găinațul favorizează apariția unui număr relativ mare de muște. Una dintre cele mai eficiente metode de a scădea prezența acestor insecte, este de a încerca să stopăm multiplicarea lor. Este aproape imposibil să scăpăm de toate muștele din adăpostul păsărilor, dar merită să încercăm să diminuăm numărul micilor zburătoare.

Din fericire, îndepărtarea muștelor nu este atât de greu de realizat, dacă urmăm câțiva pași importanți.

MENȚINEREA UNUI ADĂPOST CURAT

Muștele sunt atrase de excremente, murdărie, mâncare sau alte lucruri pe care le pot găsi în adăpostul găinilor. O casă curată pentru mulțimea de păsări este primul și cel mai important pas dacă ne dorim să ținem muștele la distanță. Astfel, schimbați constant așternutul găinilor și curățați podeaua de găinaț pentru a vă asigura că adăpostul este cât mai curat posibil. De asemenea, nu uitați să verificați cuibarele, deoarece sunt șanse mari că în aceste locuri să existe excremente de găină. Folosiți mănuși de protecție de fiecare dată când curățați cotețul păsărilor.

Pentru a elimina bacteriile, puteți folosi soluții naturale, cum ar fi uleiul de mentă.


Citește și: Cum să dezinfectați adăpostul păsărilor?


Când curățați adăpostul, folosiți un dezinfectant special pentru a nu afecta sănătatea păsărilor.

VENTILAȚIE ADECVATĂ ÎN ADĂPOST

Circulația aerului este extrem de importantă pentru a reduce numărul muștelor din coteț. Dacă adăpostul este prevăzut cu geamuri pe oricare parte, țineți-le deschise pe timpul zilei deoarece curentul va îndepărta insectele. De asemenea, puteți opta și pentru unul sau mai multe ventilatoare. Acestea ar trebui să fie amplasate totuși în locuri în care păsările nu au acces.

FOLOSIȚI PLANTE

Menta, gălbenelele sau lavanda sunt foarte eficiente când vine vorba de îndepărtarea muștelor. În plus aceste plante sunt benefice și pentru găinile din gospodărie. Puteți să atârnați în adăpost aceste plante ca parte din planul de eliminare a muștelor.

BANDĂ DE MUȘTE

Puteți achiziționa din comerț produse speciale pentru prinderea muștelor. De exemplu, banda adezivă pentru țânțari și muște. Această soluție funcționează însă mai bine în adăposturile care nu sunt foarte populate. Nu uitați însă de primul pas. Banda pentru muște dă rezultate doar în adăposturile îngrijite.

GĂINILE, ELEMENTUL SURPRIZĂ?

Găinile se descurcă de minune la eliminarea muștelor. Păsările „vânează” larvele îm general, iar în acest fel țin sub control apariția de noi insecte.

Voi ce metode folosiți pentru a scăpa de muște?

About the Author: