Mai cumpără cineva hrană din import?

Home/Blog, Informaţii/Mai cumpără cineva hrană din import?
  • Hrană autentică

Mai cumpără cineva hrană din import?

Până acum 9-10 ani, în plin boom economic, aproape nimeni nu se gândea de unde provine mâncarea cumpărată din marile supermarketuri. Am devenit mai atenţi la ceea ce consumăm odată cu apariția crizei economice. Aşa au apărut o sumedenie de mici fermieri care produc atât cât pot ei de curat, ecologic, bio.

Ar fi bine să ştim că hrana importată călătoreşte în medie 1.500 km din fermă până în farfuriile noastre. Imaginaţi-vă cât combustibil este risipit, iar o bună parte este transformat în CO2 eliberat în atmosfera din România. Nu mai vorbim de energia consumată pentru refrigerare şi eventual congelare.

Dacă reuşim să conştientizăm că susţinând fermierii locali, reuşim să scădem impactul asupra mediului şi să susţinem micile comunităţi rurale din România.

  • Este atât de simplu: să cumpărăm de la micii fermieri locali însemna sănătate pentru organismul nostru şi mai ales al copiiilor noştri, aerul şi apă mai curate şi, nu în ultimul rând, protejarea ecosistemului.
  • Cumpărând de la fermierul local, chiar dacă este certificat sau nu BIO, ai parte de prospeţime, diversitate şi gust autentic. Hrana nu a fost uniformizată, conservată, transportată şi depozitată pentru săptămâni la rând.

Cunoaşte-l pe furnizorul tău de hrană!

Micii fermieri sunt încurajaţi de Agroland să îşi comercializeze surplusul dacă respectă câteva condiţii minime:

  • Nu folosesc pesticide şi îngrăşăminte chimice în grădini şi sere
  • Nu folosesc antibiotice pentru păsări şi alte animale de fermă
  • Furajele să fie de provenienţă exclusiv vegetală de la furnizori certificaţi
produs românesc

Foto: www.catcostaclujul.ro

Echipa Agroland

About the Author: