Lamuriri legate de proiectul Puiul Rustic

Home/Blog, Informaţii/Lamuriri legate de proiectul Puiul Rustic

Lamuriri legate de proiectul Puiul Rustic

Urmare a numeroaselor intrebari venite din partea fermierilor interesati, revenim cu urmatoarele informatii:

Puii de o zi vor fi cei din rasa Mixt Special si Kabir. Acestia au pene colorate, sunt foarte rezistenti la cresterea in aer liber si sunt speciali alesi pentru acest program. Pieptul este mai ascutit decat la broileri (puii albi de carne), cresterea mai lenta, dar calitatea carnii este incomparabil mai buna, daca se folossesc furajele potrivite. Un pui broiler creste in ferma industriala in 35 de zile cu furaj superintensiv, iar puii nostri, in 63 de zile, ajung la aproximativ 2,5 kg, cu un furaj semiintensiv.

Furajele sunt livrate exclusiv de catre Agroland. Acestea au o compozitie speciala, exclusiv pe baza de cereale si probabil sunt cele mai curate de pe piaţa. In ultima saptamana se administreaza exclusiv porumb si lucena.

Planurile pentru constructia de noi adaposturi precum si planurile de amplasare a echipamentelor de hranire, adapare, ventilare si incalzire vor fi livrate doar acelor fermieri cu care vom semna un contract de confidentialitate.

Proiectul se va desfasura in 2 etape in functie de existenta sau nu a adapostului.

I. In prima etapa vom incepe colaborarea cu fermierii care au un adapost potrivit pentru cresterea pasarilor. Ce inseamna asta?

1. Suprafata utila trebuie sa fie intre 200 si 400 metri patrati;
2. Peretii din zidarie sau tabla izolata. Peretii interiori trebuie sa poata fi spalati si dezinfectati. De asemenea acoperisul trebuie sa fie din tabla izolata. Cu cat izolatia este mai buna, cu atat costurile de incalzire vor fi mai mici;
3. Peretii vor fi prevazuti cu usi laterale pentru accesul pasarilor in exterior. Aceste usi trebuie sa NU fie pe partea de nord a adapostului. De asemenea peretii laterali vor avea ferestre pentru iluminat natural;
4. Pardoseala trebuie sa fie din beton neted, de asemenea sa poata fi dezinfectata;
5. Sa aiba in jurul fermei o suprafata de teren cu vegetatie (pasune, livada, etc) intre 0,5 si 1 metru patrat pentru fiecare pasare. De exemplu in cazul in care are un adapost de 200 mp poate sa populeze 2.200 de pui (11 pui/mp). Iar in exterior trebuie sa aiba minim 1.100 mp (preferabil 2.200mp) de teren acoperit cu vegetatie;
6. Ferma sa poata fi autorizata sanitar-veterinar.

Daca va incadrati in aceti parametri, va rugam sa trimiteti un email la adresa puiulrustic@agroland.ro cu subiectul: Adapost Puiul Rustic. Acesta trebuie sa cuprinda urmatoarele informatii:
– O schita aproximativa a proprietatii cu dimensiunile adapostului, precum si a terenului aferent;
– Date despre proprietate: localitate, judet, nr telefon, nume fermier;
– Daca fermierul este sau nu persoana fizica autorizata sau detine un SRL

Dupa receptionarea email-urilor dvs, vom face o selectie si vom trimite reprezentatii nostrii sa va viziteze. (in prima parte a lunii Ianuarie). Cu aceasta ocazie vom putea raspunde la toate intrebarile dvs, inclusiv despre veniturile realizate.

II. Daca nu dispuneti de un adapost precum cel descris mai sus, va trebui sa construiti unul, sau mai multe.

In ceea ce priveste constructia de hale pe terenul dvs, asa cum am anuntat, aceasta va face parte dintr-un program european care va demara in primavara anului viitor. Halele vor fi construite dupa un proiect conceput special pentru cresterea in aer liber.

Detalii despre proiectul halei vor fi furnizate DOAR la demararea programului european, probabil in lunile Martie-Aprilie.

Agroland se va implica in finantarea tuturor fazelor investitiei, de la echiparea adapostului, populare cu pasari, furajare si in etapa ulterioara in constructia adaposturilor.
La sfarsitul perioadei de crestere, Agroland va ridica pasarile, le va abatoriza si le va comercializa. Fermierul va fi platit după cantarirea pasarilor in viu.

Pana atunci va rugam sa ramaneti in contact cu noi:
https://www.facebook.com/AgrolandTimisoara
www.agroland.ro

About the Author: