Îngrijirea porumbeilor iarna

În lunile de iarnă, atenția și îngrijirea porumbeilor este de o importanță crucială. Un start bun de sezon începe cu mici aspecte de care trebuie să ținem cont în lunile friguroase.

În articolul ce urmează, vom prezenta 5 aspecte cărora trebuie să le acordăm o atenție specială.

  1. Adăpostul

Datorită penajului, porumbeii nu sunt sensibili la frig, însă curenții de aer din coteț nu le face bine. Asta presupune ca adăpostul să fie bine ventilat. Excesul de praf semnifică faptul că adăpostul nu este bine ventilată și cel mai probabil, suprapoluată.

Trebuie avut grijă ca zăpada să nu intre în coteț.

Crescătoria trebuie să fie luminoasă, să pătrundă soarele și să fie uscată. Este important să facem curățenie cel puțin o dată pe săptămână.

 

  1. Sănătatea

În această perioadă este indicat să se facă un tratament curativ sau preventiv porumbeilor pentru ca acestia să fie sănătoși când vor începe să scoată pui. În perioada ce urmează, principalele boli de care este necesar să fie tratați sunt trichomonoza, salmoneloza, coccidioza, micoplasmoza și viermii intestinali.

Medicamentele care se dau au un spectru mai larg de acțiune, iar în urma folosirii lor, porumbeii vor fi mai sănătoși.

La Agroland găsești o gamă variată de aditivi furajeri și suplimente speciale pentru porumbei.

  1. Hrănirea

Pe timpul iernii, majoritatea porumbeilor stau închiși. Astfel, din cauza lipsei de mișcare, aceștia ajung să se îngrașe. Pentru a evita acest lucru, în această perioadă se administrează porumbeilor hrană combinată. Adică o măsură hrană naturală, o măsură hrană sintetică. Aceasta fiind și calea spre success în a deține porumbei sănătoși care vor produce pui de calitate.

Agroland îți oferă o varietate largă de hrană calitativă pentru porumbei.

  1. Reproducerea

În perioada de iarnă, în general, porumbeii, nu se reproduc, dar pot exista cazuri în care porumbeii să scoată pui și iarna. În aceste cazuri, cotețul trebuie mai bine protejat și anume, să fie mult mai călduros decât vremea de afară.

Se spune că puii de la începutul anului sunt mai buni, de aceea mulți crescători de porumbei încearcă să scoată pui cât mai devreme. Pentru a stimula activitatea de reproducere în această perioadă, trebuie monitorizată constant temperatura și iluminatul din adăpost.

  1. Antrenamentele

Iarna, majoritatea crescătorilor țin porumbeii închiși pentru a-i păzi de răpitori și zăpadă. Este recomandat totuși ca și în această perioadă să zboare porumbeii, măcar cât este posibil. Câteva minute pe zi îi ajută să-și mențină condiția fizică și chiar o sănătate mai bună.

Porumbeii au nevoie de grija noastră indiferent de perioada din an. Iarna însă, acordându-le o atenție specială pentru a depăși bolile specifice acestei perioade, vom avea porumbei mai sănătoși și viguroși.

About the Author: