Îngrijirea pisicilor în anotimpul rece

Iarna cu temperaturile ei scăzute se apropie. În acest anotimp geros, pisicilor le trebuie acordată o mai mare atenție pentru a putea depăși cu bine această perioadă. Spre deosebire de câini, pisicile care își petrec viața la curte, sunt mult mai afectate atunci când vine iarna.

Felinele trebuie să se obișnuiască cu viața din interiorul locuinței. Dacă iei din timp măsurile potrivite, vor trece mai ușor peste anotimpul rece.

Pisicile au nevoie de o perioadă de adaptare treptată. Mai jos am făcut o listă cu 4 acțiuni pe care trebuie să le întreprinzi.

1. Poți începe prin a-i muta castronul cu mâncare și apă în interiorul locuinței. În acest mod, felina va fi impulsionată să intre în casă pentru a se hrăni.

2. Odată ce pisica va intra înăuntru și se va obișnui să-și ia masa în interior, ușile casei se vor închide

3. În cazul în care observi că pisica dă semne de neliniște, las-o să iasă afară. În acest mod vei evita ca aceasta să se streseze.

4. Treptat, vei observa că pisica se va obișnui să stea în casă și va cere singură să iasă afară atunci când are nevoie.

Există situații în care pisica nu se poate obișnui cu viața în interior. În acest caz, este necesar să-i amenajezi un culcuș într-o zonă uscată, ferită de vânt și umezeală. Recomandăm tapetarea culcușului cu paie pentru a preveni înghețul și degerăturile. Nu pune materiale textile în interiorul cuștii. Acestea atrag și rețin umezeala.

Pericolele care pândesc pisica în timpul iernii

Malnutriția

Pisicile de curte consumă mai multă energie pentru a se putea încălzi. De aceea, acestea au nevoie de o hrană bogată în calorii. La Agroland găsești hrană pentru pisici sănătoasă și bogată în elemente nutritive necesare pentru bunăstarea lor.

Apă proaspătă la discreție

La fel ca în oricare anotimp, blănoșii trebuie să aibă apă curată la dispoziție. Grijă însă, atunci când temperaturile vor scădea sub 0, este foarte important să-i schimbi apa mai des pentru a evita ca aceasta să înghețe.

Atenție la substanțele anti-îngheț

Utilizăm destul de mult antigel în timpul iernii, o substanță cu un gust interesant dar care în acelaști timp este toxică pentru pisici. Luați-vă toate măsurile de precauție pentru ca animalele de companie să nu intre în contact cu această substanță.

Evită accidentele de mașină

Este bine știut că în anotimpul rece, pisicile își petrec majoritatea timpului sub motorul mașinilor staționate pentru a se încălzi. De aceea, este important ca înainte de a te deplasa cu mașina, să verifici dacă se află vreun blănos sub ea. Dacă ai posibilitatea, poți claxona pentru a determina pisica să plece.

Îngrijirea pisicilor de apartament

În timpul iernii, pisicile de apartament nu au nevoie de îngrijiri speciale, deoarece diferențele între iarnă și vară la pisicile de apartament nu este mare. Trebuie făcută totuși o remarcă: în anotimpul rece, pisicile elimină cantități mai mari de blană. Pentru a preveni ingerarea unei cantități mari de păr în timp ce acestea se toaletează, este important să fie periate mai des.

Cu puțină grijă și atenție, pisica ta va trece mult mai ușor peste cel mai rece anotimp din an.

About the Author: