Îngrijirea în anotimpul rece a câinilor de curte

Toamna a început deja să-și facă simțită prezența tot mai bine. Dacă ai un animal de companie care își petrece timpul în curte, trebuie să le acorzi o atenție sporită pentru a le menține în continuare bunăstarea.

Frigul, vântul și umezeală le creează disconfort animalelor de companie și le poate pune sănătatea în pericol. De aceea, am făcut o listă cu sfaturi practice pentru îngrijirea patrupezilor care stau în curte în anotimpul rece.

1. Asigurarea unui adăpost

În timpul iernii, câinii trebuie adăpostiți de intemperiile de afară. La Agroland găsești cușcă pentru câini rezistentă. Pereții acesteia sunt construiți din lemn tratat împotriva umidității și a intemperiilor. De asemenea, acoperișul este protejat cu bitum rezistent.

La fel de important este să amplasezi cușca într-un loc ferit de vânt și nu direct pe pământ, pentru a fi evitată umezeala. Așează o pătură călduroasă și pufoasă pentru confortul câinelui tău.

2. Apa proaspătă la discreție

La fel ca în oricare anotimp, blănoșii trebuie să aibă apă curată la dispoziție. Grijă însă, atunci când temperaturile vor scădea sub 0, este foarte important să-i schimbi apa mai des pentru a evita ca aceasta să înghețe.

3. Hrană bogată în calorii

Pe timpul iernii, câinii au nevoie de o dietă cu aport caloric crescut. Asta pentru că, atunci când este rece, animalul vostru de companie va arde mai multe calorii pentru a se menține cald. La Agroland găsești hrană premium pentru câini, bogată în calorii și fără cereale.

4. Supliment din ulei de pește

Uleiul de pește este benefic pentru câini în lunile reci. Dacă adăugați acizi grași Omega 3 și Omega 6 în alimentația animalelor de companie veți preîntâmpina posibilele iritații cauzate de vreme pe piele și labe. Poți cumpără de la Agroland ulei de somon, bogat în Omega-3 și Omega-6.

5. Atenție la substanțele anti-îngheț

Utilizăm destul de mult antigel în timpul iernii, o substanță cu un gust interesant dar care în acelaști timp este toxică pentru câini. Luați-vă toate măsurile de precauție pentru ca animalele de companie să nu intre în contact cu această substanță.

Deși le acordăm o mai mare atenție în anotimpul geros, patrupezii tot pot întâmpina diferite afecțiuni. Dacă observi modificări bruște de comportament la câinele tău, mergi cu el pentru un consult la medicul veterinar.

About the Author: