Importanța aditivilor în creșterea păsărilor și animalelor

Un efectiv mare și sănătos de păsări și animale presupune hrană adecvată, apă mereu proaspătă și adăpost curat. Alimentația trebuie să satisfacă animalelor din gospodărie necesarul de aminoacizi, minerale, oligoelemente și vitamine. Echilibrul regimului furajer este foarte important.

Pentru obținerea acestui echilibru, gospodarii adaugă în alimentația păsărilor aditivi furajeri. Aditivii sunt suplimente care nu adaugă valoare nutrițională, însă utilizarea lor are un scop precis în sănătatea păsărilor și animalelor. Aditivii nutrițonali sunt vitamine, minerale și oligoelemente care au rol în creșterea și productivitatea necesarului de păsări. De aceea utilizarea lor este necesară în alimentație.

De ce sunt importanți aditivii naturali:

 • îmbunătățește absorbția nutrienților
 • îmbunătățește calitatea carcasei
 • are un rol important în imunitate
 • dă o stare de bine păsărilor și animalelor
 • îmbunătățește funcțiile ficatului
 • are proprietăți antiinflamatorii
 • are proprietăți antimicrobiene

La Agroland găsești o gamă variată de aditivi furajeri de calitate superioară și la un preț foarte avantajos. În gama noastră de aditivi găsești:

 1. Jolomixeste un complex multivitaminic îmbogățit cu aminoacizi care oferă o performanță optimă de producție. Previne și ajută depășirea situațiilor de stres provocate de căldură, transport, vaccinuri, schimbarea alimentației. Întărește sistemul imunitar.
 2. Nutri Safestimulează digestia la păsări și animale și previne diareea. Împiedică dezvoltarea unor bacterii patogene și favorizează digestia furajelor și viteza de creștere.
 3. Caviminprevine apariția fenomenului de canibalism și ologeala la păsări. Este un aditiv furajer cu conținut echilibrat de minerale și oligoelemente esențiale. Acesta crește rezistența organismului la boli și previne apariția fenomenului  de canibalism. Conține minerale și oligoelemente implicate în osteosinteză, prevenind tulburările locomotorii la păsări. Susține procesul de creștere și cel de reproducție. Contribuie la susținerea calității cojii oului și a fertilității în rândul păsărilor ouătoare.
 4. Novi Antistresajută animalele să depășească situațiile de stres. Se folosește în primele zile de viață și în perioada vaccinării. Este un supliment vitamino – mineral lichid, care ajută animalele să depășească diferitele situații  de stres cum ar fi transportul, schimbul de hrană, năpârlirea sau schimbul de locație/adăpost, condiții meteorologice dificile (umiditate ridicată sau temperatura crescută)

Pe lângă acești aditivi, la Agroland găsești și gama HERBATOP, o gamă de produse pe bază de plante naturale ce tratează anumite boli și menține sănătatea păsărilor și animalelor.

 1. Herbatop – Cocci-Plusprodus natural ce previne și tratează coccidioza (diareea cu sânge). Conține extracte de plante medicinale cu proprietăți coccidiostatice, antiprotozoare, antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, hepatoprotectoare, coleretice, astringente și imunomodulatoare. Se indică ca adjuvant în profilaxia și tratamentul coccidiozelor și preventiv pentru restul protozoarelor (preventiv în trichomonoză, histomonoză, giardioză).
 2. Herbatop – Antiparazitar interneste o soluție cu administrare orală, împotriva viermilor intestinali. Conține extracte din plante medicinale cu proprietăți antihelmintice (se folosește pentru combaterea viermilor intestinali), antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, hepatoprotectoare, coleretice și astringente.
 3. Herbatop – Tricho-Pluseste un produs natural ce previne histomonoza (boala capului negru) la curci si trihomonoza la porumbei. Conține extracte de plante medicinale cu proprietăți antiprotozoare, antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, hepatoprotectoare, coleretice și astringente, imunomodulatoare. Se indică ca adjuvant în profilaxia și tratamentul trichomonozei, histomonozei și giardiozei, preventiv în coccidoză.
 4. Herbatop – Ecto-Pluseste o soluție cu administrare orală ce scapă animalele de purici si păduchi. Este un produs concentrat natural utilizat în apa de băut, ca adjuvant în tratamentul infestațiilor cu pureci și păduchi la toate speciile de animale. Conține uleiuri esențiale liposolubile (linalool, thuion, thimol, naftachinona, azulena, geraniol, piretroizi naturali) cu proprietăți insecticide și repelente asupra insectelor. Produsul afectează sistemul nervos al insectelor, efectul insecticid instalându-se treptat. Substanțele active se dizolvă în grăsimi și se elimină treptat din organism. Sângele devine neatractiv, toxic pentru paraziți. Acidul aristolohic din produs induce sterilitatea la insecte, împiedicând metamorfoza insectelor.

Folosește cu regularitate aditivi furajeri în creșterea păsărilor și animalelor pentru a le asigura aportul necesar de vitamine și minerale. Suplimentele naturale ajută în creșterea sănătoasă a acestora. Nu uita să le oferi și furaje conforme cu nevoile lor, precum și apă potabilă proaspătă și un adăpost curat și igienizat.

About the Author: