Hidratarea pisicilor

  • Pisica bea apă

Hidratarea este esențială pentru echilibrul electroliților din organism. Atât pentru oameni, cât și pentru animale, este important să consume suficiente fluide pentru a menține acest echilibru. Cel mai ușor pentru a reuși acest lucru este să conștientizăm că apa are rol în toate procesele interne, de la circulația sângelui la digestie. Totuși, consumul de apă nu este tratat cu atenție de multe ori, iar din această cauză pisicile pot avea de suferit. Încurajăm toți posesorii de mici feline să țină cont de sfaturile pe care le expunem în rândurile următoare.

Cele mai cunoscute semne ale dezhidratării la pisici:

  • Gură uscată
  • Letargie
  • Gâfâit
  • Pierderea apetitului
  • Elesticitate scăzută a pielii

Dacă recunoașteți unul sau mai multe dintre aceste semne la pisica voastră, vă recomandăm să vă adresați în cel mai scurt timp unui medic veterinar.

De ce le place pisicilor apa care curge?

Specialiștii sunt de părere că pisicile evită de regulă apa care stă. Există o teorie conform cărora pisicile se pot feri de acest tip de apă pentru a evita contaminarea cu bacterii și paraziți.

Patru moduri de a stimula pisicile să se hidrateze

1. Folosiți un bol adecvat: Multe pisici evită să bea apă din boluri sau alte vase prea adânci, deoarece acestea le jenează mustățile și le împiedică să vadă încăperea în care sunt. Încercați să le oferiți apa într-un castron întins și mai puțin adânc, pentru a observa dacă apare vreo schimbare.

2. Apă proaspătă: Pisicile preferă apa care nu a stat prea mult în bol. Astfel, schimbați constant apa din vasul animalului de companie – cel puțin o dată pe zi.

3. Faceți experiență băutului mai interesantă: Când sunteți acasă, deschideți un robinet și lăsați apa să curgă încet. Pisica va fi încântată!

4, Hrană umedă: O sursă de fluide pentru pisici poate fi și hrana acestora. Astfel, pentru a încuraja hidratarea optimă, puteți adăuga în alimentația animalului de companie hrană umedă. Consultați oferta de hrană pentru pisici din magazinele Agroland.

Sursă foto

About the Author: