Este bună carnea crudă pentru câini?

  • Carne crudă pentru câini

Probabil ați auzit în ultimii ani că dieta de tip raw a crescut în popularitate. Și nu ne referim doar la oameni. În ultima perioadă am primit multe întrebări despre alimentația câinilor: „Ar trebui să îi ofer câinelui hrană crudă?” sau „Pot câinii să mânânce carne crudă?”. Specialiștii spun că acest lucru este contraindicat, iar în rândurile următoare vă prezentăm riscurile la care poate fi expus câinele.

Pot să îi ofer câinelui carne crudă?

Decizia vă aparține. Câinii sunt capabili să digere carnea crudă, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să o mănânce. Când vorbim despre carne crudă vorbim și de riscul ca aceasta să conțină bacterii cum ar fi Salmonella. Nu este dăunătoare doar pentru câini, ci și pentru oameni.

Recomandat: Ultima zi de înscrieri în concursul #HamPrieten

Legumele și fructele crude sunt bune pentru câini?

Există câteva tipuri de hrană crudă benefică pentru câini, de exemplu morcovii și bananele. Aceste alimente vă ajută chiar să diversificați rutina meselor. Însă fructele și legumele crude trebuie să reprezinte doar 10% din alimentația animalelor de companie.

Este bună pentru câini carnea crudă?

Din punctul nostru de vedere, nu. Spunem acest lucru pentru că acest fel de mâncare nu răspunde cerințelor de nutriție și siguranță ale câinilor.

Ce riscuri există?

Dacă îi oferiți câinelui carne crudă în cantități însemnate, sunt șanse ca animalul de companie să intre în contact cu anumite bacterii.

Există și alte dezavantaje?

Cea mai mare problemă legată de carnea crudă este că nu îi oferă câinelui o alimentație echilibrată. Animalul de companie nu are parte de toți nutrienții necesari organismului dacă este hrănit strict cu carne crudă.

Există un plan de nutriție bazat doar pe carne crudă?

Cel mai probabil, nu. Câinii au cerințe speciale când vine vorba de alimentație. Din acest considerent, animalul de companie poate ajunge la deficiențe nutriționale și se poate îmbolnăvi.

Sursă foto

About the Author: