Este bun peștele pentru câini?

  • Carne de pește pentru câini

Peștele este un sortiment de carne care poate avea foarte multe beneficii pentru câini. Peștele este bogat în amino-acizi, iar în funcție de tipul pentru care optăm poate conține și acizi grași Omega-3, benefici pentru piele și blană. În continuare, vă prezentăm avantajele pe care le poate avea un animal de companie dacă are o alimentație din care peștele nu lipsește.

Este sănătoasă carnea de pește pentru câini?

Cu siguranță. Ton, somon, pește cu carnea albă sau cod – toate aceste varietăți de pește sunt benefice dacă le introducem în alimentația animalelor de companie. În plus, câinii adoră carnea de pește.

În magazinele Agroland, găsiți mai multe sortimente de hrană pentru câini cu pește.

Este bun peștele crud pentru câini?

Nu vă recomandăm să le oferiți pește crud câinilor. Este un risc la care nu aveți de ce să vă expuneți animalul de companie. Negătită, carnea de paște poate conține multe bacterii, la fel cum se poate întâmpla în general cu carnea crudă servită câinilor.

Cum trebuie să fie preparat peștele?

Pregătirea începe la magazin. Dacă este posibil, alegeți un pește dezosat. Oasele pot fi dăunătoare pentru animalele de companie. Câinii se pot îneca, le pot fi afectate gingiile și există și riscul ca organele interne să aibă de suferit.

Există mai multe moduri de a găti peștele pentru câine. Asigurați-vă doar că îl gătiți bine și nu folosiți condimente. Puteți opta pentru gril sau pentru fierbere, deoarece aceste tipuri de a găti nu necesită ulei și astfel evitați să le oferiți câinilor prea multe calorii și grăsimi.

Există restriciții?

Dacă animalul vostru de companie primește carne de pește pentru a completa o dietă echilibrată, înseamnă că peștele îi este oferit doar ca o gustare. Astfel, câinele nu ar trebui să primească o cantitatea de calorii mai mare de 10% din totalul necesar.

Sursă foto

About the Author: