Este bun laptele pentru pisici?

  • Pui de pisică bea lapte

Pisicuțele pot să bea lapte fără probleme. Dar pe măsură ce cresc și devin adulte, pot pisicile să bea lapte în continuare? Doar unele dintre ele, nu toate. În rândurile următoare încercăm să vă explicăm dacă și când este bun laptele pentru pisici.

Când se opresc puii de pisică din băut lapte?

Puii de pisică primesc lapte de la mămicile lor până când acestea încep să îi dezvețe. Este un proces care se desfășoară treptat și care poate începe chiar cu săptămâna a patra de viață. De regulă, pisoiașii și pisicuțele se hrănesc cu mâncare solidă când au aproximativ 8-10 săptămâni. În timp ce puii de pisică pot să bea lapte, unele pisici își pierd această abilitate în momentul în care au fost dezvățate. La fel ca oamenii, pisicile sunt diferite. Unele pot să digere zahărul din lapte, altele nu.

Este laptele sănătos pentru pisici?

Pentru unele pisici, nu este. În special pentru cele care primesc lapte în locul unei mese principale. Laptele este dăunător pentru pisici dacă ajunge să înlocuiască alimentația echilibrată. Explicația medicilor veterinari în acest caz este simplă, laptele nu poate să susțină o dietă echilibrată pentru animalele de companie.

De asemenea, laptele degresat poate să suplimenteze cantitatea de grăsimi din alimentație, iar acest lucru cauzează ulterior probleme digestive și chiar creșterea în greutate.

Există câteva semne care vă pot indica faptul că laptele nu este bun pentru digestie. De exemplu, scaunele moi pot să arate că pisica voastră are intoleranță la lactoză.

Ce beau pisicile în loc de lapte?

Toate, absolut toate animalele au nevoie de apă. Deci, și pisicile. Câteodată, pisicile au probleme cu hidratarea pentru că nu consumă suficientă apă. Dacă și pisica voastră se află în această situație, introducerea hranei umede poate fi benefică.

De ce râvnesc pisicile adulte la lapte?

Chiar și după ce a crește, pisica voastră poate să își dorească să bea lapte. Și pisicile își amintesc de momentele de confort din primii ani de viață, la fel ca oamenii. Chiar dacă nu trebuie să îi oferiți lapte în cantități mari, îi puteți satisface această poftă preparându-i un anumit fel de mâncare în care laptele este unul dintre ingrediente.

Pot să torn lapte peste mâncare preferată a pisicii?

Pare o idee bune, dar nu este. Tractul gastrointestinal poate avea de suferit mai ușor decât credem noi. De exemplu, putem să adăugăm prea mult lapte în alimentație, fără să știm dacă pisica poate consuma cantitatea pe care o turnăm.

About the Author: