Eliminați ciugulitul dintre găini în 3 pași

  • Lupta între găini

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în mintea găinilor? Nu ar fi de real ajutor dacă ar putea să se uite la noi și să ne spună „Cineva să îmi scarpine penele!” sau „Sunt plictisită”? Chiar dacă oamenii și găinile nu vorbesc aceeași limbă, câteva schimbări ne pot ajuta să înțelegem de au nevoie prietenele înaripate și să ne ofere anumite răspunsuri. De exemplu, cum oprim găinile să se ciugulească una pe cealaltă?

Primăvara și iarna, când găinile petrec mai mult timp în coteț, plictiseala poate aduce schimbări de comportament, cum ar fi ciugulitul.

Găinile sunt foarte curioase, dar nu au mâini și picioare pentru a inspecta lucruri și locuri. Își folosesc în schimb ciocul. Ciugulitul este un comportament natural, care le permite păsărilor să verifice împrejurimile, inclusiv surorile din mulțime.

Este foarte important să înțelegem diferența dintre curiozitate și agresivitate, când vine vorba de ciugulit.

CUM SĂ OPRIȚI CIUGULITUL ÎNTRE GĂINI?

1. Investigați cauza ciugulitului

Dacă ciugulitul devine agresiv, primul sfat este să aflați ce a determinat acest comportament.

Gândiți-vă la condițiile pe care le au. Sunt prea înghesuite? Petrec suficient timp afară? Le este prea cald sau prea rece? Este un prădător în împrejurimi? Dacă ați identificat factorul sau factorii de stres, următorul pas este simplu: eliminați problema și comportamentul ar putea să dispară sau să fie ameliorat.

Pentru a păstra ordinea proaspăt dobândită, găinile au nevoie de un spațiu de minimum 0.5 m2 / pasăre în adăpost și 1 m2 / pasăre în afara adăpostului.

Dacă în mulțime apar păsări noi, sunt șanse mari să urmeze o perioadă de zbucium. După ce noua ordine a fost stabilită, după apariția membrilor noi, păsările vor sta împreună fără probleme. De asemenea, găinile au nevoie de spațiu și pentru hrană și adăpare, iar aglomerarea nu va fi bine primită.

2. Igiena găinilor

Pentru a preveni ciugulitul între găini, este important ca acestea să fie curate. Găinile pot face diferite tipuri de baie. Se întâmplă să sape o groapă nu foarte adâncă și să se bage în ea pentru a scăpa de murdărie.

Baie de nisip

Foto: hencam.com

Acest proces se mai numește și baia de nisip și este un instinct al găinilor care le ajută să se simtă curate. Le puteți facilita baia de nisip astfel:

  1. Găsiți un container adânc de 30 de centimetri și dimensiunile 40 x 60 centimetri.
  2. Combinați cantități egale de nisip, cenușă de lemn și pământ
  3. Priviți găinile cu câtă bucurie se rostogolesc și se spală.

Baia de nisip previne și paraziții externi, cum ar fi acarieni și păduchi.

3. Oferiți găinilor variante alternative de ciugulit

Găinile au nevoie de ceva care să le țină ocupate în permanență. Nu este deloc exagerat să găsim jucării potrivite, cu ajutorul cărora păsările să își testeze instinctele.

Leagăn pentru găini

Cine a spus că găinile nu au voie în leagăn? Foto: backyardchickencoops.com.au

Obiectele cu care pot interacționa găinile, vă ajută să aveți un adăpost mai vesel. Puteți încerca, de exemplu, cu bușteni, ramuri sau leagăne improvizate.

About the Author: