Agroland este cea mai mare reţea de magazine agricole din România. Compania s-a înfiinţat în Timişoara în anul 1997 şi a devenit în câţiva ani cea mai mare companie din România care vinde produse pentru creşterea animalelor către micii fermieri. În ultimii ani, gama de produse s-a diversificat puternic. În prezent, în afară de puii de o zi, furaje şi echipamente pentru ferme mici şi medii, Agroland vinde produse pentru grădinărit (seminţe de legume şi flori, butaşi de trandafiri, viţa-de-vie, arbuşti şi pomi fructiferi) şi, de asemenea, hrană pentru animale de companie.
În 2015 s-a lansat conceptul de magazin “Agroland 1000″, care vine în întâmpinarea clienţilor cu o gamă extinsă (minimum 1.000 de produse) pe domeniile mai sus menţionate.

De asemenea, în 2017 s-a deschis primul magazin Agroland MEGA, lângă Craiova, unde, pe o suprafata de peste 250 mp, expunem peste 2.000 de produse. În 2018, am mai deschis un magazin Agroland MEGA in Liesti, județul Galați. Urmatoarele magazine sub conceptul MEG vor fi deschise în 2019 în Brăila și Drobeta Turnu Severin.

Cifra de afaceri a Agroland la sfârşitul anului 2017 a depăşit 27 milioane de EURO. La începutul anului 2018 aveam deschise peste 250 de magazine în 28 de judeţe din ţară, iar echipa Agroland număra peste 600 de oameni.

Noi, echipa AGROLAND, suntem dedicati furnizării de produse de înaltă calitate, locale și sanatoas,e pentru un profit echitabil prin Integritate și Responsabilitate Personală către clienții noștri privați ​​și profesioniști.

Oferim produse superioare utilizând programe de instruire concentrate, cuprinzătoare și tehnologie inovatoare.

Ne vom concentra pe urmărirea creșterii pe piețele strategice, îmbunătățind în același timp calitatea vieții clienților și angajaților noștri.

AGROLAND este o companie responsabilă social.

Ne străduim să arătăm un respect profund pentru oamenii din interiorul și exteriorul companiei noastre și pentru comunitățile în care trăiesc.

Susținem agricultura durabilă și metodele sigure de producere a alimentelor care reduc degradarea mediului, mențin productivitatea terenului în timp și susțin viabilitatea economică a fermelor familiale și a comunităților rurale.

Viziunea noastră este să furnizăm produse de înaltă calitate pentru fermierii mici și mijlocii, care sunt competitivi la nivel global și pozitivi din punct de vedere ecologic.

Continuăm să încurajăm producția alimentară „rurală” în fermele familiilor mici și în industria prelucrătoare în conformitate cu PAC UE.

AGROLAND doreste să devină producătorul numărul unu, alături de fermierii noștri selectați, de carne sănătoasă de pasăre și ouă la un nivel ridicat de calitate, sprijinind criterii de producție sociale și de mediu.

Continuăm dezvoltarea afacerii B2C investind în extinderea zonei magazinelor noastre.

Vom diversifica activitățile noastre în producția de carne de pasăre și ouă sănătoase sub denumirea de „Puiul Rustic”.

Prin promovarea schimbului de experiență și a cooperării, servim ca o platformă catalizatoare pentru noi evoluții în segmentul micilor ferme.

Strategia noastră are ca rezultat atingerea următoarelor obiective:

FOCUS pe importanța producției fermelor mici și promovarea unei imagini pozitive a întregului sector
ACTIUNE ca un organism de conducere de specialitate în domeniul hranei pentru animale și al creșterii păsărilor, fiind recunoscut ca atare de către clienții noștri privați și profesioniști.
DEMARAREA producției proprii de carne de pasăre sănătoasă in propriile abatoare AGROLAND.
PERMITEREA schimbului de cunoștințe între micii agricultori, ca rezultat al creării unei rețele de utilizatori de mici fermieri.

Incurajăm familiile din mediul rural, dar nu numai, să îşi producă în gospodărie hrana necesară. Evident, în gospodărie se poate obţine o calitate superioară a produselor agricole, comparativ cu sistemul super-intensiv. Aici ne referim atât la carne, lapte, ouă cât şi la legume, fructe sau alte produse vegetale.

Noi, la Agroland, venim în întâmpinarea crescătorilor atât cu păsări adaptate perfect creşterii în sistem gospodăresc, cât şi cu furaje naturale, fără adaosuri de făină de carne sau de oase, fără hormoni şi fără medicamente şi antibiotice în exces. Rezultatul va fi o carne de foarte bună calitate, cu un gust autentic. De asemenea, va avea un conţinut ridicat de proteine, potasiu şi fosfor şi un conţinut foarte scăzut de apă şi de grăsimi.

Nu în ultimul rând, dorim să încurajăm conservarea modul de viaţă “de la ţară” şi prin programe în care familii din mediul urban, fără legături la sat, să poată să aibă acces la o hrană gustoasă, mult mai puţin “poluată” şi în mod cert obţinută în condiţii lipsite de stres pentru animale.

Urmare a recunoașterii eforturilor constante din domeniul creşterii păsărilor în gospodarii şi ferme mici, am fost acceptaţi în Februarie 2013 în prestigioasa Asociatie Europeana a Producatorilor de Pasari Rurale: www.erpa-ruralpoultry.eu/en/