Depozitarea furajelor: greșeli de evitat (2)

  • Furaje găini

Spuneam și în primul episod că depozitarea furajelor este un subiect care trebuie să fie tratat cu foarte mare atenție. Riscăm să pierdem bani și hrană pentru găini, dacă nu știm care sunt cauzele care duc la alterarea furajelor.

Este important tipul de furaje folosit?

Furajele ar trebui să fie depozitare într-o încăpere răcoroasă și întunecoasă. Unele tipuri de hrană pentru găini sunt mai predispuse la alterare. Furajele achiziționate din comerț care nu includ grăsimi ar trebui să fie consumate de preferință într-un interval de la trei la șase luni. Dacă depozitați hrana într-un mediu adecvat, nu veți avea probleme. În schimb, aceasta se va altera rapid dacă este expusă la umezeală, soare și rozătoare.

Unde să depozităm hrana găinilor?

Este recomandat să țineți furajele într-un loc răcoros și ferit de lumină. Dacă vă permiteți luxul de a folosi o încăpere din gospodărie doar pentru depozitarea hranei pentru păsări, este ideal. În caz contrar, puteți folosi un recipient căruia să îi găsiți un loc ferit de soare și umezeală, dar care să nu fie neapărat închis etanș.

Ce recipiente sunt bune?

Butoaiele și coșurile de gunoi sunt opțiuni bune pentru a depozita hrana păsărilor. Trebuie să știți că furajele pot avea de suferit dacă sunt ținute în recipiente din metal. Dacă folosiți oțel, lăsați hrana în pungi, în loc să o împrăștiați direct în recipient. De asemenea, recipientele din plastic sunt foarte bune pentru a depozita mâncarea înaripatelor. În acest caz, sunteți dezavantajat de faptul că nu sunt atât de rezistente în timp și de asemenea sunt o pradă mai ușoară pentru rozătoare.

Totul pentru sănătatea păsărilor

Suntem siguri că ați petrecut mult timp pentru a învăța cum să hrăniți găinile. Este momentul să faceți încă un pas înainte și să vă asigurați că hrana pe care le-o oferiți este de calitate. Secretul este, indiferent de cantitatea de furaje pe care o cumpărați, să găsiți locul potrivit pentru depozitare – ferit de căldură, umezeală și rozătoare. Astfel, găinile voastre vor avea partea de o alimentație sănătoasă și vă vor răsplăti cu multe ouă.

Voi cum depozitați furajele păsărilor?

About the Author: