De ce să creșteți prepelițe?

  • Prepelițe

Nu sunt la fel de populare ca alte păsări de curte, cum ar fi găinile sau rațele, dar prepelițele au multe beneficii pentru fermieri. Creșterea prepelițelor este și destul de simplă, din moment ce aceste păsări au mai puțin de jumătate din dimensiunea găinilor, ocupă foarte puțin spațiu și resurse. Vă prezentăm în continuare patru motive pentru care prepelițele sunt păsări foarte bune pentru orice gospodărie.

Și prepelițele depun ouă în fiecare zi

Ați decis să creșteți prepelițe în curte? Foarte bine. Veți avea încă o sursă de ouă proaspete în fiecare zi, ouă care pot fi consumate la fel ca ouăle de găină. Ouăle de prepeliță sunt considerate delicatese în multe locuri din lume. Sunt mult mai mici decât cele de găini, astfel ca va trebui să folosiți mai mult de un ou. Să spunem că 3 ouă de prepeliță sunt egale cu un ou de găină. Dar calitatea poate fi comparată. Pe măsură ce ziua scade, va trebui să folosiți o sursă suplimentară de lumină pentru a menține producția de ouă.

Prepelițele nu ocupă mult spațiu

De regulă, o prepeliță ajunsă la maturitate are nevoie de un spațiu de 80 cm². Dacă asigurăm acest spațiu pentru fiecare prepeliță în adăpost evităm problemele comportamentale ale păsărilor. Față de găini, prepelițele nu se așează pe stinghii. Nici nu se cuibăresc precum găinile și depun ouăle în orice loc le convine. Este recomandat să le puneți la dispoziție o cușcă specială. Mai mult ca sigur nu vă doriți să depună ouă sau să petreacă foarte mult timp lângă propriile fecale.

În magazinele Agroland găsiți adăpători automate, cuști pentru prepelițe ouătoare sau pentru îngrașare, precum și hrănitori.


RECOMANDAT: Furaje pentru prepelițe


Prepelițele ajung rapid la maturitate

Reproducerea prepelițelor este similară cu cea a găinilor, însă ouăle de prepeliță au nevoie de doar 17 zile pentru eclozare (plus, minus câteva zile). Față de găini, prepelițele încep să depună ouă după aproximativ 6-8 săptămâni. În aproximativ 3 săptămâni, puteți face deja diferența între masculi și femele.

Prepelițele sunt foarte rezistente

Chiar dacă par inofensive din cauza dimensiunii, prepelițele sunt păsări foarte rezistente, care nu se îmbolnăvesc frecvent. Atât timp cât cușca este curată în permanență și suficient de spațioasă, prepelițele nu ar trebui să întâmpine probleme. Curățați săptămânal adăpătorii și hrănitorii și îndepărtați excrementele pentru a evita Coccidioza sau alte boli transportate de fecale. De asemenea, asigurați-vă că temperatura este optimă, să nu fie nici prea cald, nici prea frig.

Sursă foto

About the Author: