De ce este important designul adăpostului de porumbei?

  • Adăpost pentru porumbei

Porumbeii sunt păsări agile, rezistente și care se adaptează ușor. În ciuda faptului că există foarte multe rase și că aceste păsări sunt crescute diferit, în funcție de obiectivele columbofililor, toți porumbeii au cerințe similare de creștere. Două elemente cheie pentru sănătatea păsărilor sunt alimentația porumbeilor și arhitectura adăposturilor.

Arhitectura adăpostului de porumbei

Este universal acceptat între crescătorii de porumbei că adăposturile trebuie să fie ferite de umezeală și să aibă ventilație adecvată. Dimensiunea adăpostului trebuie să ofere pentru fiecare pasăre un spațiu de 0,3 metri cubi de aer. Un porumbar ideal trebuie să fie împărțit în trei zone: una pentru crescători, una pentru păsările tinere și una pentru porumbeii maturi. Pentru confortul vostru și pentru ușurință în procesul de curățenie, tavanul trebuie să fie suficient de înalt încât să puteți sta în picioare. Dacă adăpostul este ridicat de la pământ, circulația aerului va fi mai bună, iar în interior nu vor exista probleme cu umezeala.

Acoperișul trebuie să fie înclinat din față în spate pentru a permite scurgerea apei când plouă. De asemenea, placa de aterizare ideală permite aterizarea tuturor porumbeilor în același timp. Trapa de acces ar trebui să fie construită în zona centrală a plăcii de aterizare.

Igrasia nu este deloc benefică pentru porumbei. Astfel, un adăpost în care razele soarelui ajung în interior va fi ferit de umezeală. Specialiștii sunt de părere că porumbeii se îmbolnăvesc extrem de rar dacă au un adăpost uscat, suficient spațiu la dispoziție, hrană de calitate, grituri și apă proaspătă.

În sezonul de împerechere, porumbeii în cauză ar trebui să aibă propriul cuibar. Cutiile nu trebuie să fie construite foarte elaborat. Un cuibar de 45 cm x 30 cm este suficient de încăpător și confortabil pentru majoritatea porumbeilor.

Curățenia cuibarelor și a adăpostului este importantă pentru a preveni acumularea de fecale, pentru a evita umiditatea și pentru a le oferi păsărilor un mediu sănătos, în care sunt ferite de boli.

ALIMENTAȚIA PORUMBEILOR

Puteți să achiziționați din comerț semințe și cereale pentru porumbei. În caz că nu știați, în magazinele Agroland aveți la dispoziție cea mai mare gamă de produse pentru porumbei.

Citește și: Sunt importante cerealele pentru porumbei?

Proteinele sunt foarte importante pentru porumbeii de curse. Două surse bune de proteine sunt mazărea și soia. Dacă vă întrebați ce mănâncă porumbeii, acest lucru depinde în mare măsură de nivelul de activitate al păsărilor.

Aveți o preferință pentru designul adăpostului de porumbei sau o rețetă scretă pentru alimentație? Scrieți-ne mai jos, la secțiunea comentarii.

About the Author: