Danemarca intentioneaza sa fie primul stat 100% organic din lume

Home/Blog, Informaţii/Danemarca intentioneaza sa fie primul stat 100% organic din lume

Danemarca intentioneaza sa fie primul stat 100% organic din lume

Guvernul danez a acumulat 53 de milioane de euro in 2015 pentru a transforma natiunea intr-una organica.

Bhutan (stat din sudul Asiei) a anuntat planul sau de a deveni prima natiune 100% organica din lume in 2013, dar acum are competitie.  Asa e, guvernul danez a anuntat planul sau de a deveni prima natiune 100% organica si are un plan solid pentru indeplinirea acestui fapt.

organic

Potrivit OrganicVeganEarth, tara Scandinava este deja cea mai dezvoltata tara din lume in ceea ce priveste cantitatea de produse organice pe care le exporta. De fapt, marca nationala organica daneza va sarbatori in curand al 25-lea an in afaceri – fiind una dintre cele mai vechi marci organice din lume!

Din 2007, economia daneza a crescut cu 200%, datorita exporturilor ecologice. Deoarece tendinta de a opta pentru produsele alimentare fara pesticide continua sa creasca, guvernul a facut alegerea indrazneata de a acumula 53 de milioane de euro in 2015, pentru a transforma Danemarca intr-o tara organica.

Acum, este doar o chestiune de timp pana cand aceasta natiune isi va atinge obiectivul. Guvernul intentioneaza sa abordeze sarcina de a transforma Danemarca intr-o tara 100% organica, lucrand pe doua fronturi diferite. In primul rand, acesta va da un impuls pentru a transforma terenurile agricole traditionale in terenuri organice si pentru a stimula cererea mare de produse fara pesticide.

In documentul “57 de puncte” elaborate de Økologiplan Danmark, este mentionat faptul ca obiectivul este de a dubla terenurile agricole cultivate cu metode ecologice pana in anul 2020. Planul de actiune ecologica pentru Danemarca, explica faptul ca terenurile care apartin guvernului vor fi cultivate folosind metode organice si biodinamice si de asemenea,ca micii fermieri vor primi finantare si sprijin pentru a-si transforma propriile recolte in unele 100% organice. Banii vor fi de asemenea alocati pentru dezvoltarea unei noi tehnologii si idei capabile sa promoveze cresterea.

A doua parte presupune promovarea tranzitiei natiunii spre a deveni una organica. Toate institutiile din Danemarca ar trebui sa fie la zi cu promovarea produselor fara pesticide si a culturilor crescute biodinamic. Primul obiectiv este acela de a se asigura ca 60% din produsele alimentare servite publicului sunt organice. In special, se asteapta ca scolile si spitalele sa fie primele institutii care respecta initiativa tarii.

Sa speram ca Danemarca  va reusi sa stabileasca un exemplu pe care restul lumii sa il urmeze!

 

Sursa: http://www.thinkinghumanity.com/

 

About the Author: