Cum scăpăm de mirosul urât din coteț? (2)

Aveți probleme cu mirosul neplăcut în coteț? Nu vă faceți griji, această problemă nu este una izolată. Tipul de așternut, insectele și mulți alți factori -printre care supraaglomerarea- întrețin această situație delicată. Vă oferim noi sfaturi pentru a repara acest lucru, sau măcar pentru a înțelege cum apare problema mirosului neplăcut în coteț.

Insecte

Unele insecte nu reprezintă o problemă pentru adăpost, dar cu siguranță nu vreți să vedeți în coteț muște. Așternutul umed atrage muștele. Utilizați un produs de combatere a insectelor, pentru a gestiona situația acestor musafiri nepoftiți.

Așternutul

Alegerea așternutului pentru găini este un factor foarte important pentru mirosul din coteț. Vă recomandăm să nu folosiți cârpe, fân și paie – aceste așternuturi rețin umezeala și reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Metoda așternutul adânc

Puteți opta pentru un așternut format dintr-un strat adânc de rumeguș sau așchii de pin. De exemplu, utilizați un strat de 30-40 de centimetri de rumeguș – acesta absoarbe umezeala și o elimină pe parcurs, ceea ce vă permite și gestionați această situație mai ușor.


Citești și: Cum scăpăm de mirosul urât din coteț? (1) 


Curățarea așternutului adânc

Dacă partea superioară a așternutului se murdărește, folosiți o furca pentru a întoarce stratul de rumeguș. Pentru că ați optat pentru un strat consistent, înseamnă că îl puteți folosi mai multă vreme, fără să întâmpinați probleme cu mirosul neplăcut.

Zonele exterioare

Adăposturile amenajate în aer liber sunt puțin mai problematice când vine vorba despre gestionarea mirosului neplăcut. Pentru țarcuri și alte zone din afara adăpostului de găini, drenajul este foarte important. Astfel, puteți opta pentru un strat de bază de pietriș peste care adăugați un strat de nisip. Acest aranjament le permite găinilor să aibă parte de băile de praf și să se joace în același timp. În plus, apa de ploaie se va prelinge prin nisip, în loc să rămână la suprafață.

Evitați un adăpost urât mirositor

În final, această problemă depinde de nivelul de amoniac din coteț și de cât de multă umezeală se formează în interior. De asemenea, aveți grijă să nu suprapopulați cotețul, deoarece în acest caz toate lucrurile prezentate mai sus devin foarte greu de gestionat. În plus, pot să apară și alte probleme din cauză că găinile nu au suficient spațiu la dispoziție.

Cunoașteți alte trucuri pentru a controla mirosul neplăcut din adăpostul de găini?

About the Author: