Cum sa va dresati puii

Home/Blog/Cum sa va dresati puii

Cum sa va dresati puii

Puii de gaina sunt mai inteligenti decat s-ar putea crede. Dresarea lor este un lucru foarte util atat pentru siguranta lor cat si pentru crescatori, scutindu-i de multe batai de cap.

pas1

Pasul 1. Decideti care va fi semnalul sonor. Unii pot folosi “pui-pui-pui” sau “la- la-la-la” sau orice alte sunete. Gasiti sunetul potrivit si va fi bun, indiferent care ar fi acesta, gainele cu siguranta nu va vor judeca.

pas2

 

Pasul 2. Invatati puii cu acel sunet. Cand folositi sunetul de chemare respectiv, repetati-l pana cand toate inaripatele vin in locul droit.

pas3

Pasul 3. Invatati-le fara ca ele sa stie acest lucru. Alegeti un fel de recompensa sub forma de hrana pentru pasari, cu care sa le puteti hrani zilnic. Puteti folosi cu success mancarea zilnica sau grane de porumb, floarea soarelui sau pesmet. Cat puii sunt inchisi in adapost/ tarc, imprastiati pe jos mancarea cate putin. Repetati de mai multe ori. De fiecare data cand doriti sa atrageti puii intr-un anume loc, faceti zgomotul/ sunetul pe care l-ati ales imprastiind in acelasi timp mancarea, pana toti puii sunt atrasi.

pas4

Pasul 4. Chemati puii! Incercati exercitiul atunci cand puii sunt afara si nu e momentul normal/obisnuit in care sa vina la adapost. Stand in adapost, faceti zgomotul cu care i-ati invatat, imprastiind putina mancare pe jos. Ghidati de sunet si de ideea recompensa, toti puii se vor aduna in adapost. Cel mai indicat este sa apelati la acest truc pentru a atrage puii in acelasi loc de fiecare data.

 

pas5

Pasul 5. Bucurati-va de puii dumneavoastra si de putinul efort depus pentru a-i atrage!

Sursa: http://www.wikihow.com/Train-a-Chicken-to-Come-to-You

About the Author: