Cum să-ți decorezi grădina de Paște

Sărbătorile Pascale bat la ușă, iar anul acesta ne putem bucura de timpul liber pe care îl avem într-un mod creativ. Amenajarea grădinii pentru Paște este o activitate plăcută și relaxantă în care să implicăm și copiii. Putem decora grădina cu flori, iepuri și bineînțeles, ouă frumos colorate. 

Mai jos îți prezentăm 4 idei în care îți poți aranja grădina în această perioadă.

1. O idee foarte simplă este folosirea unei găleți pe post de vază pentru crenguțele cu mâțișori. Însă, poți folosi și flori de primăvară, în loc de mâțișori. Așează vaza la intrarea în casă sau pe aleile din grădină pentru un plus de farmec.

2. Din crenguțele adunate în timpul curățenii de primăvară poți face coronițe pe care să le agăți la ușa de la intrare în întâmpinarea Paștelui. Tot ce ai nevoie sunt crenguțe elastice și subțiri și diferite ornamente pentru decor. Folosește panglici sau sfoară pentru a lega coronița, iar în mijloc poți prinde câteva ouă colorate.

3. O altă idee simplă și rapid de făcut este decorarea ghivecelor. Pune în ghiveci pietre decorative sub formă de alei sau ouă de plastic colorate cât mai divers. De asemenea, poți pune și decorațiuni cu iepurași și morcovi pentru ghivece cât mai vesele și festive. Poți da frâu liber imaginației, deoarece nu există limite. Nu uita să uzi florile în zonele unde nu sunt ornamente pentru a nu strica decorul.

4. Poți așeza în coșuri iarbă și coji de ou pe post de suport pentru lumânări pastile. Pentru un aer mai cald, decorează coșul cu sfoară și ghiocei sau cu florile tale preferate. Așează coșul la fereastră pentru un plus de stil. 

Cu ajutorul crenguțelor, ouălor colorate, florilor, panglicilor sau al altor materiale  pe care le ai în casă, poți crea diverse ornamente pentru a oferi un aer festiv grădinii și casei. Creativitatea nu are limite aici.

Bucură-te de pregătările sărbătorii cu cei dragi ție și transformă această activitate în distracție. Tu cum ți-ai decorat grădina?

About the Author: