Cum să combinăm bulbii pentru o grădină de vis

Toamna este perioada în care se începe plantarea bulbilor de flori pentru a avea la primăvară grădina visurilor tale. Combinațiile de flori îți vor aduce o explozie de culoare și rafinament în grădină.

Realizarea decorului nu presupune mari cunoștințe de grădinărit, ci doar să ții cont de câteva reguli și, bineînțeles, de creativitate.

Mai jos noi îți propunem câteva combinații de flori și culori care nouă ne plac cel mai mult.

Lalele

Bulbii de lalele pot fi combinați cu succes aproape cu orice floare de primăvară. Merg de minune cu zambilele sau narcisele. Combină culori închise de lalele, precum bordo închis, violet sau roșu cu zambile și narcise galbene, albe sau roz.

Lalele pot fi combinate și cu flori perene, precum panseluțele. Un spectacol deosebit îl oferă plantarea bulbilor de lalele alături de alte flori înalte, precum gladiolele sau gura leului.

Frezii

Covorul cu flori de frezii merge de minune combinat cu plante ornamentale precum gălbenele sau panseluțe. Pentru un aspect multicolor în grădină, poți alătura bulbilor de frezie, lavanda, narcise, lalele sau brumărele.

Crini

Crinii arată deosebit dacă plantezi același sortiment în grupuri mici. Varianta aceasta merge de minune pe lângă gardurile vii, arbuști sau pe lângă pereții casei. Poți combina bulbii de crini cu butașii de trandafir pentru o notă elegantă și un parfum mirific.

Narcise

O combinație clasică este reprezentată de narcise alături plante perene, precum panseluțele, lavanda, gura leului sau zorele. Narcisele galbene, ca cele din soiul Dick Wilden sau Orangery pot fi combinate de minune cu zambilele violet din soiul Woodstock. O alăturare de succes o reprezintă și narcisele cu lalele. Singurul aspect de care trebuie să ții cont este combinarea armonioasă a culorilor.

La Agroland găsești peste 90 de sortimente de bulbi de toamnă pentru a alege florile care îți plac. Vezi sortimentația aici. Tu ce combinații de flori vei face toamna aceasta?

About the Author: