Cum să ai grijă de câine în noaptea dintre ani

Pregătirile pentru petrecerea de Revelion sunt în toi, cu toate astea însă, nu trebuie să uităm de prietenii noștri blănoși. Deși pentru noi, noaptea dintre ani este un prilej de voie bună și fericire, pentru câini, este o perioadă stresantă din cauza zgomotelor și luminii puternice produse de artificii.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva sfaturi pentru ca prietenul tău patruped să treaca mai ușor peste noaptea dintre ani.

1.Asigură-i un loc liniștit și sigur

Pregătește-i blănosului tău un loc confortabil și lipsit de zgomote pentru a nu fi stresat atunci când începe focul de artificii. În cazul în care aștepți musafirii în noaptea dintre ani, încearcă să ți câinele departe de aglomerația și agitația provocată muzică și petrecere. Îi poți face locul și mai confortabil punându-i jucăria preferată lângă el.

2.  Ține ușa închisă

Câinii caută să se ascundă și să fugă de sursa provocatoare de stres atunci când începe focul de artificii. Aceștia se sperie și pot avea reacții dintre cele mai violente, precum ros obiecte, zgâriat de uși, se izbesc de obiecte sau chiar sar pe geam. În cazul în care patrupedul va rămâne singur în casa în noaptea de Revelion, asigurați-vă ca aveți toate ușile și geamurile închise bine pentru ca acesta să nu fugă. Chiar și câinii de curte, în această noapte este indicat să fie aduși în casă pentru a fi feriți de zgomotul și lumina puternică cauzată de pocnitori.

3.  Nu pune sticlele sau paharele cu alcool pe jos

Atunci când suntem prinși într-o conversație, ne este mai ușor să lăsăm paharul sau sticla de alcool la piciorul canapelei sau a scaunului. Deși pare ceva inocent, câinii pot deveni curioși de ce se află în pahar. Alcoolul poate fi toxic pentru câini, de aceea nu este indicat să lăsăm niciun fel de alcool și chiar mâncare pe jos.

4.  Aspiră acele de brad

Acele de brad sunt periculoase pentru animale. În cazul în care sunt digerate, ele devin toxice și pot provoca probleme grave animalului tău de companie.

5.   Menține-i o rutina

Câinilor le plac rutina. De aceea e important ca și în aceste zile să te ți de rutina lor cât mai mult posibil. Hrănește-l la aceleași ore și du-l la plimbarea lui obișnuită. De asemenea, oferă-i toata dragostea și atenția ta ca într-o zi obișnuită.

În această perioadă, câinii au nevoie cel mai mult de dragostea și atenția noastră. Așa cum noi ne bucurăm de petrecere, ai grijă ca și el să treacă cât mai ușor și lipsit de stres de noaptea dintre ani.

About the Author: