Cum protejăm creasta găinii? (1)

  • Degerături la creasta găinii

Găinile sunt păsări care se pot adapta la frig. Totuși, pielea găinii este expusă la frig iarna, iar din această cauză creasta poate suferi degerături când temperatura scade sub 0 grade Celsius. În perioada cu temperaturi negative trebuie să le protejăm pielea prietenelor noastre înaripate, în special creasta, și să le oferim un mediu sigur. Vă prezentăm în continuare câteva măsuri de prevenție pe timpul iernii, pentru ca păsările din adăpost să fie fericite. În articolul de față, ne referim la prevenția degerăturilor și tratarea acestor.

PREVENIREA ȘI ÎNGRIJIREA DEGERĂTURILOR

1. Așteptați să se facă seară. Pentru a avea un control mai eficient asupra păsărilor, așteptați ca acestea să intre în adăpost, înainte de lăsarea întunericului. Peste noapte temperaturile sunt cele mai scăzute și în acele momente păsările sunt cele mai expuse la degerături.

2. Căutați semne ale degerăturilor. Dacă observați pe creastă zone negre, sunt șanse mari ca găina să sufere de degerături. Așezați pasărea sau păsările afectate într-o zonă din adăpost cu mai multă căldură. Înmuiați o cârpă în apă călduță și tamponați pe zonele înghețate. Nu folosiți direct o sursă puternică de căldură, precum un uscător, și nici nu frecați creasta.

Creasta nu crește la loc, astfel că este contraindicat să încercați să rupeți zonele negre. Păsările vor întâmpina probleme cu reglarea temperaturii corpului, în special vara, când temperaturie vor fi foarte ridicate.

3. Ungeți creasta cu ulei de măsline sau vaselină. Acoperiți creasta păsărilor cu vaselină sau ulei de măsline. Masați ușor zona afectată de pe cap. Trebuie să aveți grija ca substanța pe care o aplicați pe creastă să nu afecteze ochii păsărilor.

4. Aplicați un strat nou când pielea se usucă. Trebuie să vă asigurați că creasta păsărilor se menține caldă. Astfel, verificați-le prin atingere pentru a depista dacă au pielea uscată. Dacă creasta pare uscată, aplicați un nou strat. Dacă este uleioasă, stratul inițial aplicat este încă acolo.

Sursă foto

About the Author: