Cum protejăm câinii de căldură?

  • Câine care se hidratează

Sunt atâtea lucruri de care ne putem bucura vara. Evident, trebuie să fim atenți la temperaturile ridicate și să avem grijă ca animalele de companie să nu sufere din cauza căldurii. Mulți posesori de câini sunt însă extra-protectivi în această perioadă și nu își lasă prietenii patrupezi afară, pentru a nu-i expune la soare. Avem însă vești bune. Câinii pot sta afară fără probleme în zilele de vară, dacă urmăm șase pași importanți pentru a-i proteja.

1. Hidratare

Pentru a se răcori în zilele de vară, câinii au nevoie de foarte multă apă. Cea mai simplă metodă este să lăsăm afară un bol cu apă rece și proaspătă. Este recomandat ca animalele de companie să bea apă o dată pe oră. Dacă încep să gâfâie puternic, duceți-i într-un loc cu umbră și insistați să bea mai multă apă.

2. Câinii adoră apă

Dacă petreceți mult timp în aer liber cu prietenii, planificați câteva activități în care câinele să se bucure de apă. Câinilor le place la nebunie să înoate. Este recomandat să luați cu voi și un prosop pentru a-i șterge imediat după ce ies din apă.


RECOMADĂM: Hrană pentru câini în Agroland shop


3. Evitați căldură de la miezul zilei

În special în zilele toride, evitați să vă jucați cu câinele afară în intervalul 12.00-15.00. De asemenea, când ieșiți la plimbare, evitați zonele cu asfalt încins pentru că labele pot avea de suferit. Evitați pe cât puteți să alergați și nu uitați să luați apă cu voi.

4. Nu lăsați câinele în mașină

Nu lăsați câinele într-o mașina parcată, nici măcar pentru câteva momente. Temperatura din mașină poate să sară de 50 grade Celsius în zilele de vară. Chiar și dacă lăsați geamul deschis, interiorul mașinii se transformă într-o saună, iar animalele de companie vor avea de suferit.

5. Cușca nu este o idee bună în zilele toride

Evitați să lăsați câinii să stea în cușcă în această perioadă, mai ales la orele când temperaturile sunt cele mai ridicate. Circulația aerului în interior este foarte slabă, iar căldura nu poate ieși. Optați pentru zonele cu umbră din curte. În bolul cu apă, puteți pune câteva cuburi de gheață pentru a-i ajuta pe câini să se răcorească mai rapid.

6. Învățați simptomele insolației

Insolația este un pericol real pentru câini în zilele toride, în special pentru cei foarte tineri sau foarte în vârstă, precum și pentru cei cu probleme de sănătate. Simptomele insolației la prietenii noștri patrupezi:

  • Gâfâit și salivat în exces
  • Diaree și vomitat
  • Dezorientare
  • Disconfort vizibil
  • Convulsii

Dacă observați aceste simptome, mutați câinele într-un loc răcoros și chemați urgent medicul veterniar. Pentru ameliorarea stării, până ajungeți la cabinet, asigurați-vă că patrupedul bea suficientă apă rece.

Țineți cont de aceste sfaturi în zilele de vară în care ieșiți la plimbare cu câinele.

Sursă foto

About the Author: