Cum pregătim adăpostul puilor de o zi?

  • Adăpost pentru pui

Articolul acesta este destinat în special celor care au achiziționat în premieră pui de o zi. Înainte ca micuții să ajungă în gospodăria voastră, este important să pregătiți corespunzător adăpostul. Există câteva aspecte extrem de importante de care trebuie să țineți cont, pentru sănătatea puilor.

Dezinfecția

Acest pas este OBLIGATORIU. Încăperea destinată micuților trebuie să fie ferită de orice bacterie. Vă recomandăm să realizați acest proces cu Procid Forte – un produs cu acțiune împotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor și algelor. Utilizați 5ml de soluție la 1 litru de apă, iar apoi pulverizați o cantitate de 250-500 mililitri / m2, cu expunere de 30 minute.

Așternutul

Puii de o zi au nevoie de un strat uniform de paie sau talaj, de aproximativ 7 centimetri. Este contraindicat să folosiți cârpe sau hârtie pentru așternutul micuților. Acestea mențin umiditate și sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și apariția bolilor.

Pe așternut amplasați hrănitorile și adăpătorile. Pe măsura ce puii cresc, acestea vor trebui ridicate pentru a facilita consumul de apă.

Căldura

În primele trei săptămâni de viață, căldura este VITALĂ pentru sănătatea și supraviețuirea puilor, deoarece micuții încă nu au sistem propriu de termoreglare. Utilizați becuri cu infraroșu Helios, ideale pentru pui de găină, precum și pentru alte păsări. În primele săptămână, puii de găină au nevoie de o temperatură de 32 oC, iar puii de curcă de 38 oC. Coborâți temperatura din adăpost cu 2 oC după fiecare săptămână de viață.

IMPORTANT! Măsurați temperatura la nivelul așternutului cu ajutorul unui termometru de cameră.

Apa

Puii au nevoie de apă proaspătă la discreție, nu foarte rece și care provine dintr-o sursă sigură. Evitați riscul udării așternutului prin utilizarea unor adăpători speciale pentru pui, în primele șase săptămâni.

Hrana

Evitați să alegeți furaje doar pentru argumentul prețului mic. Pe termen lung, hrana ieftină se dovedește a fi foarte scumpă. Puii au nevoie de furaje care conțin o formulă specială pentru etapa lor de dezvoltare.

Lumina

În cazul puilor, este recomandat să utilizați lumină artificială (becuri cu infraroșu), deoarece puii au nevoie de 23 de ore de lumină / zi, în primele trei săptămâni. Amplasați recipientele cu hrană sub sursa de lumină, pentru a favoriza consumul. După perioada menționată mai sus, lumina poate fi redusă la 14 ore / zi.

About the Author: