Cum îngrijim magnolia

Magnolia este un arbust ornamental deosebit, cu flori nobile, acesta existând încă din antichitate. Arbustul a fost adus în România încă din 1880, fiind foarte apreciat de către români. Deși magnolia este sensibilă la vântul puternic din cauza ramurilor fragile, aceasta se îngrijeste ușor, iar în perioada înfloririi îți va înfrumuseța instantaneu grădina.

Cum plantăm magnolia

Magnolia se plantează primăvara, în perioada martie – mai, înainte de perioada de înmugurire. Fiind o plantă ce iubește soarele, aceasta se plantează într-un loc luminos și ferit de curenții de aer.

Sfat de la grădinari:

Arbustul de magnolie trebuie plantat la o distanță de 4 m față de alte specii de plante și construcții pentru a avea spațiu de a se dezvolta și a nu fi deranjată.

Dimensiunea gropii în care se va planta magnolia nu trebuie să depășească 60 – 80 cm. Pe fundul gropii se va așeza un strat de pietriș de 5 cm, peste care se va adăuga pământ. După aceea, se va fixa planta, se va adăuga treptat pământ și se va tasa în vederea eliminării golurilor de aer. Când groapa este aproape plină, se va adăuga 5 l de apă,  după care se va adăuga din nou pământ până se va umple complet groapa.

Solul potrivit pentru magnolie trebuie să fie lutos și ușor drenat. De asemenea, pregătește pământul cu îngrășământ organic. Dacă îmbunătățim constant solul cu materii organice, aceasta nu va avea nevoie de alte tratamente cu fertilizanți.

Arbustul se mușuroiește sub formă de lighean la o dimensiune de 50 cm diametru.

Lumina și curenții de aer

Magnolia iubește soarele, aceasta dezvoltându-se armonios în plină lumină. Poate înflori și în condiții de semi-umbră, însă ramurile vor fi firave și cu flori puține. În ceea ce privește expunerea la curenții de aer, magnolia trebuie plantată într-un loc ferit de intemperii, deoarece vântul puternic va distruge ramurile sensibile.

Irigarea

După o săptămână de la plantare, magnolia se va uda cu 5 l de apă.  În general, planta se va uda doar dacă sunt perioade lungi de secetă. Aceasta nu are nevoie de udare frecventă.

Lucrări de întreținere

Pe timp de iarnă, magnolia are nevoie de atenția noastră. Protejează planta cu ajutorul unor plase sau saci de protecție. În restul timpului, aceasta are nevoie de lucrări de întreținere specifice și anume, eliminarea buruienilor, îndepărtarea ramurilor uscate și tăierea de formare a coroanei la plantare.

Magnolia oferă un aspect special oricărei grădini și cu siguranță va capta atenția tuturor. Cu un minim de efort, o poți planta și tu la tine acasă.  Întreabă la magazinul apropiat aici.

About the Author: