Sfaturi practice pentru îngrijirea Hortensiei

Hortensiile sunt flori extraordinare pentru a fi plantate grădină. Sunt voluminoase, foarte frumos colorate și  arată bine în ronduri pentru că cresc în tufă. Există două tipuri de hortensii, cele cu floare în formă de glob și cele cu formă plată. În grădină vor crește cel mai bine în locurile cu semi-umbră. Nu uitați un aspect important: tăiate în fiecare an vor înflori abundent!

Tipuri de tăieri la Hortensie

Tăierile se fac întotdeauna la finalul lunii martie, începutul lui aprilie. Hortensia are nevoie de două tipuri de tăieri:

  • Pentru îndepărtarea florilor uscate. Se îndepărtează toate florile uscate de anul trecut. Se taie exact sub floarea uscată.
  • Pentru stimularea ramificării. Ramurile bătrâne se taie de la mijloc. Se elimină ramurile firave, uscate sau cele care nu înfloresc și încarcă tufa.

Cum protejăm Hortensia iarna?

În zonele unde iarna este aspră, este bine să protejați hortensia de ger. Pentru a proteja mugurii latenți ai hortensiei, planta se acoperă cu un strat de protecție. Folosiți 4 țăruși din lemn de 1,5 m în jurul fiecărei plante. Prindeți de fiecare țăruș, cu ajutorul unui capsator, pânză de iută sau un sac. Asigurați-vă că împrejmuirea este la fel de înaltă ca arbustul.

 

 

 

 

buton Adrese magazine agroland

 

 

About the Author: