Cum îngrijim hamsterii

Te-ai hotărât să iei un hamster? Înainte de a-l aduce acasă, trebuie să știi câteva informații utile pentru a-i face acomodarea mai ușoară. Hamsterii sunt animale ierbivore și fac parte din categoria rozătoarelor. Aceste ghemotoace de blană sunt active noaptea, în timpul zilei dorminând mai mult și recuperând energia pierdută din timpul nopții. E bine să știi că hamsterii sunt animale solitare, de aceea este indicat să adopți doar unul.

Înainte de-al aduce acasă verifică anumite aspecte pentru a te asigura că hamsterul este sănătos. Astfel, verifică dacă animăluțul aleargă pe toate cele 4 lăbuțe și respiră silențios. De asemenea, asigură-te că hamsterul are ochii lucioși și fără secreții, un nas curat și un corp grăsuț fără umflături sau noduli.

Cușca

Cușca hamsterului  trebuie să fie spațioasă și prevăzută cu multe gratii pentru a nu putea ieși din ea. De asemenea, având în vedere că aceștia devin foarte activi noaptea, pune-i în cușcă jucării și ascunzișuri, precum rotițe sau vizuine, consumându-și astfel energia. Unii hamsteri pot alerga chiar și 8 km pe timpul nopții.

Adăpătoarea și hrănitoarea

Asigură-i cușca cu o adăpătoare sub formă de bilă pentru a se putea hidrata într-un mod sigur. Castroanele cu apă sunt periculoase deoarce se pot îneca cu apă.

Vasul în care va fi mâncarea trebuie să fie de dimensiuni mici și dintr-un material ușor de igienizat, precum metalul.

Așternutul

Baza cuștii poate fi acoperită din diverse materiale, precum hârtie, lemn, ciocălăi de porumb sau fibre textile. De asemenea, asigură-te să aibă în adăpost și o bază moale pentru a-și putea face un cuib și să aibă un somn odihnitor. Fânul este o opțiune excelentă atât pentru culcuș, cât și pentru tocirea dinților.

Hrana

Hamsterii trebuie hrăniți cu mâncare specială pentru ei, alcătuită din semințe, legume și cereale. La Agroland găsești hrană pentru hamsteri atent selecționată care asigură necesarul de vitamine și minerale pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă.

Recompense

Recompensele se oferă mai rar, altfel hamsterii vor tinde să nu-și mai consume hrana de bază. Acestea se vor oferi ca o completare a meniului și nu ca o substituire a acestuia. Pe shop-ul Agroland găsești recompense pentru rozătoare pe bază de legume, fructe de pădure și plante medicinale.

Hamsterii sunt animale de companie adorate de copii, iar pe lângă asta sunt și cei mai ușor de crescut datorită taliei lor mici și a adaptabilității lor. Având în vedere că hamsterii sunt animale solitare, dacă te hotărăști să iei 2, este recomandat să iei 2 femele din aceeași colonie și nu 2 masculi care au tendința să se lupte.

About the Author: