Cum arată o pisică sănătoasă?

  • Pisică sănătoasă

Știți cum să vă dați seama dacă pisica voastră are probleme de sănătate? Alimentația adecvată joacă un rol foarte important în starea de bine a animalelor de companie, dar nu este singurul lucru care influențează starea generală de sănătate a pisicilor. În cele mai multe cazuri, medicul veterinar vă poate ajuta în situațiile în care considerați că ceva nu este în regulă cu pisica voastră. Până la medicul veterinar, noi vă prezentăm o listă care vă ajută să vedeți imaginea de ansamblu a sănătății pisicii.

Sistemul digestiv

Verificați constant, înainte să schimbați așternutul, litiera animalului de companie: scaunul felinei trebuie să fie mic și compact. Acesta este un semn că pisica reține nutrienții din hrană. De asemenea, pisica trebuie să se simtă confortabil când folosește litiera și să nu aleagă alt loc pentru a-și face nevoile. Dacă animalul evită litiera, cereți mai multe sfaturi de la medicul veterinar. Întrebați-l și ce tip de hrană este adecvat pentru pisică, în cazul în care stomacul ei este sensibil.

Ochii

Ochii pisicilor sănătoase sunt curați. Dacă observați secreții sau tulburări ale vederii, nu ezitați să consultați urgent medicul veterinar. Acestea pot fi simptome pentru anumite probleme, mai mult sau mai puțin severe.

Pielea și blana

Pielea și blana sunt foarte importante pentru starea generală de sănătate a pisicilor. Pielea uscată indică de regulă o problemă, la fel cum este și în cazul aspectului neîngrijit. O pisică sănătoasă are blana bogată.


AGROLAND RECOMANDĂ: Hrană completă pentru pisici


Energie

Cum este pisica voastră? Ar vrea să se joace în permanență? Dacă răspunsul este da, atunci nu trebuie să vă faceți griji în privința sănătății. În cazul în care pisica este letargică, cereți mai multe detalii de la medicul veterinar.

Igienă orală

Dinții sănătoși sunt lipsiți de tartru. Puteți să vă dați seama dacă pisica voastră are o problemă de acest gen uitându-vă la dinții din spate – la o pisică sănătoasă nu ar trebui să vedeți semne de îngălbenire sau pete negre pe dinți. De asemenea, gingiile au în mod normal culoarea roz, iar respirația nu trebuie să fie respingătoare.

Voi după ce vă ghidați când vine vorba despre sănătatea pisicii?

Sursă foto

About the Author: