Cum alegem hrana potrivită pentru câini? (partea I)

Căutați cea mai bună hrană pentru cățelul dvs.?

Nu este ușor să alegeți hrana potrivită dintre miile de mărci de hrană și specialități canine care se găsesc pe rafturile magazinelor. Însă nu vă faceți griji!

Preocuparea dvs. înseamnă doar că sunteți un proprietar minunat de animal de companie. De ce? Deoarece oferiți animalului dvs. de companie o hrană de calitate superioară și bine echilibrată; acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru cățelul dvs.
Fiti selectiv cu mancarea pentru caini!

Acestui aspect, reprezentat de mancarea pentru caini, trebuie acordata foarte mare atentie. In primul rand, trebuie cunoscut faptul ca animalutele de companie, inclusiv cateii trebuie sa fie hraniti in functie de varsta pe care o au. Tocmai de aceea, atunci cand sunt mici, mancarea pentru caini umeda este cea mai buna solutie pentru ca acestia sa nu se inece si sa o poata digera corespunzator. Apoi, cand catelul creste, acesta poate primi si mancare uscata. De asemenea, poti sa cumperi hrana pentru caini prin comanda de pe magazinul nostru online shop-agroland.ro .

In orice caz, scopul hranei pentru catel este de a-i oferi acestuia toate substantele nutritive de care are nevoie: vitamine, proteine, glucide si lista poate continua. Un catel sanatos este acela care va asteapta vesel acasa, fiind pregatit mereu de joaca. Spre deosebire de pisici, cateii nu simt nevoia sa doarma foarte mult, iar intrega energie este data de alimentele pe care le consuma. Totodata, rolul lor este de a va face si pe dumneavoastra sa fiti mult mai veseli si binedispusi, alungand energiile negative si stresul.

De câte mese pe zi are nevoie câinele?

După ce ați stabilit cantitatea de hrană de care câinele are nevoie, comparați-o cu programul săptămânal. Sunteți acasă în timpul zilei, sau doar dimineața și seara? Există posibilitatea să fiți însoțit de câine la birou? Programul personal influențează programul de hrănire al animalelor de companie. Multe persoane sunt disponibile doar înainte și după serviciu. Din fericire, acest lucru nu influențează negativ alimentația câinilor. Este însă important, dacă vă regăsiți în această situație, să hrăniți câinele de două ori pe zi, la ore exacte. Dacă aveți un program flexibil, puteți să construiți o rutină în care câinele are parte de trei mese pe zi.

Cum ne dăm seama dacă orele meselor sunt bune?

Dacă nu sunteți sigur sau nu reușiți să stabiliți când e ora mesei, cereți sfatul unui medic veterinar. Astfel, veți primi și recomandarea unui specialist care ține cont și de posibilele probleme de sănătate ale patrupedului preferat.

Este de ajutor un program de hrănire?

Fără doar și poate. Un program de hrănire este benefic atât pentru proprietari, cât și pentru câini. Dacă știți exact momentele în care animalul de companie se hrănește și bea apă, vă este mai ușor să știți când trebuie să îl scoateți la plimbare. Similar, câinele va intui mai ușor momentul în care ajungeți acasă și astfel veți evita micile incidente.

Stim ca patrupedul dvs. este un membru al familiei, de aceea si noi dorim sa ii puteti oferi ce este mai bun!

Vom continua acest articol cu partea a II-a dar pana atunci va invitam sa mai cititi si alte sfaturi, idei sau povestioare dragute pe Blog-ul nostru: https://www.agroland.ro/blog/

About the Author: