Cu ce alimente răsfățăm găinile?

  • Gustări din bucătărie pentru găini

Resturile alimentare din bucătărie reprezintă o sursă sănătoasă de hrană pentru găini. Prietenele noastre înaripate se bucură când le diversificăm alimentația. Când curățăm congelatorul sau vasele după o masă în familie, de ce să nu punem resturile deoparte pentru găini? Ele cu siguranță vor aprecia efortul nostru.

Multe persoane se întreabă cum să diversifice alimentația găinilor. Regula generală spune că dacă hrana este bună pentru noi, este bună și pentru găini, cu excepția lucrurilor prăjite, îndulcite, sărate. Evident, alcoolul, boabele de cafea, și alimentele alterate sunt de asemenea excluse.

Pentru început, povestim puțin despre gustările pe care le oferim găinilor. La fel ca oamenii, păsările se bucură de varietate, iar alimentația lor poate fi îmbunătățită cu gustări hrănitoare.

Gustările ajută și la eliminarea plictiselii sau putem să le oferim când dorim să distragem atenția găinilor în anumite situații. De exemplu, când vrem să integrăm în mulțime un membru nou. Rețineț: regula 90-10 este cea recomandată pentru alimentația găinilor, cu furaje și gustări, pentru o dietă echilibrată.

Fructele și legumele oferă un plus de sănătate în alimentația găinilor. Vă întrebați de exemplu dacă sunt buni castraveții? Răspunsul este da.


Citiți și: Furaje ideale pentru păsări


În continuare vă prezentăm o listă extinsă de alimente din bucătărie de care se pot bucura găinile:

Mere, caise, banane (fără coajă), sfeclă (plus rădăcinile verzi), mure, coacăze, brocoli, varză, pepene galben, morcov (plus rădăcinile verzi), cireșe, porumb (găinile adoră boabele de pe știulete), afine, pește, struguri, salată verde, ovăz, păstârnac, piersici, ridichii (plus rădăcinile verzi), pere, mazăre verde, semințe, dovleac, rodii, pepene verde, stafide, miez de nucă etc.

Probabil, lista poate fi extinsă.

Lactatele ridică semne de întrebare când vine vorba de alimentația găinilor. Produsele pe bază de lapte pot fi oferite păsărilor, dar în cantități reduse, deoarece acestea provoacă diaree. Zerul, de exemplu, este bogat în proteine, dar nici acesta nu trebuie oferit decât în cantități mici.

Cum le oferim gustările?

Există moduri creative, prin intermediul cărora găinile primesc și un mic răsfăț, în timp ce fac și puțină mișcare. De exemplu, atârnați o căpățână de varză de tavanul adăpostului la o înălțime accesibilă pentru găini, dar care în același timp le dă ușoare bătăi de cap pentru a ajunge la hrană. Rezultă ore întregi de divertisment în care găinile sar și ciugulesc varza.

Hrănirea cu resturi alimentare este și distractivă, și benefică pentru găini, deoarece alimentația acestora devine completă. Observați cu atenție ce gustări preferă prietenele înaripate, pentru a fi pregătiți în permanență.

Cu ce alimente le oferiți momente de răsfăț găinilor din curte? Trimiteți-ne poze sau scrieți-ne despre secretele alimentare descoperite.

Foto: pinterest.com

About the Author: