Creșterea puilor toamna

  • Creșterea puilor toamna

În ultimii ani, tendința de creștere a păsărilor de curte s-a schimbat. Tot mai mulți crescători au decis să achiziționeze mai multe serii de pui, de exemplu pe timp de vară, și pe timp de toamnă. Există beneficii pentru creșterea puilor și a puicuțelor chiar și în acest sezon. Puii se dezvoltă rapid. În plus, există multe soluții care vin în ajutorul micilor păsări cu puf când vine vorba de confort pe timpul iernii.

Producție bogată de ouă și de carne

Unul dintre principalele argumente pentru creșterea păsărilor în această perioadă a anului este că vom fi recompensați într-un timp relativ scurt cu cu ouă și carne. Găinile încep să depună ouă în jurul vârstei de 6 luni. Astfel, cei care achiziționează acum puicuțe ouătoare de 16 săptămâni, vor fi recompensați din plin chiar și în lunile de iarnă. Încă un beneficiu, depunerea de ouă va fi și mai abundentă în primăvara anului viitor, pe măsură ce ziua va fi mai lungă. Foarte mulți clienți cresc și în această perioadă pui pentru a avea în permanență carne de pasăre proaspătă.

Divertisment pe timp de iarnă

Zilele de iarnă trec mai ușor pentru crescători în timp ce observă cum puii și puicuțele se dezvoltă. Pe măsură ce toamna își iese din drepturi, lucrările din grădină se răresc pentru gospodari, deoarece temperaturile scad simțitor. Astfel, calendarul este ideal pentru ne concentra atenția asupra puilor și păsărilor din adăpost. Dacă doriți să petreceți mai mult timp cu mulțimea de păsări, această perioadă este perfectă pentru a nu fi distrași de alte activități.

Căldura este necesară

Dacă pentru seria de păsări din vară am eliminat sursele de căldură, deoarece temperaturile erau ridicate, lucrurile stau diferit toamna. Păsările au nevoie de căldură, mai ales puii de o zi care vor fi complet acoperiți cu pene la vârsta de șase săptămâni. Așadar, reinstalați sistemul de căldură și asigurați-vă că frigul nu este o amenințare pentru înaripatele din adăpost.

Perioade mai scurte în adăpost la primăvară

Când este momentul să faceți tranziția din adăpost în curte, temperatura interioară și cea exterioară ar trebuie să fie la fel. La început de toamnă, fluctuațiile de temperatură nu sunt extreme, motiv pentru care tranziția este realizată mai ușor. Țineți cont de faptul că atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, temperatura nu trebuie să fie sub 13 grade Celsius, pentru ca păsările să nu aibă de suferit.

Sursă foto

About the Author: