Creșterea iepurilor pentru carne (2)

  • Iepuri crescuți pentru carne

În primul articol despre creșterea iepurilor pentru carne, am vorbit puțin despre hrănirea și adăpostirea acestor animale. În a doua parte, dorim să punctăm câteva aspecte importante despre împerecherea iepurilor, însă și despre cum puteți prepara carnea după sacrificarea animalelor.

ÎMPERECHEREA

Avem un sfat important pentru împerecherea iepurilor: duceți femela în cușca masculului. În caz contrar, femela poate deveni foarte agresivă dacă simte că îi este invadat teritoriul. Există cazuri în care femelele au fost atât de agresive încât au castrat masculul.

Mai multe sfaturi: Țineți un jurnal zilnic. Înregistrați toate împerecherilor. În ziua cu numărul 27 introduceți un cuib curat pentru viitorii pui în cușca femelei. Puteți folosi paie pentru așternut. Puiuții ar trebui să apară în orice momente între zilele 31 și 35. Foarte important este să nu atingeți puii cu mâinile goale imediat după apariția lor. Pentru a inspecta cuibul, folosiți mănuși de cauciuc. Utilizați o spatulă pentru a da la o parte blana care îi acoperă pe micuți. De regulă, femela își îndepărtează blana pentru a acoperi puii și pentru a le oferi acestora acces la mameloane. În cazul în care există pui ce au murit, scoateți-i din cuib. Faceți acest lucru vreme de două-trei zile pentru a vă asigura că totul este în regulă cu nou-veniții în gospodărie.

Citește și: Furaje pentru iepuri în magazinele Agroland

Când poate fi realizată o nouă împerechere? Unii crescători sunt de părere că o nouă sesiune de împerechere poate începe după ce primii pui au ajung la 4-5 săptămâni.

PROCESAREA CĂRNII DE IEPURE

Există mai multe moduri pentru procesarea cărnii de iepure. Puteți să îndepărtați blana, să curățați bine pielea, să spălați bine și se puneți iepurii întregi la congelator pentru a-i găti ulterior în tigaie. De asemenea, o altă opțiune este să împărțiți carnea în patru pentru a o prăji ușor. Și carnea tăiată de pe oase poate fi gătită prin prăjit.

Sucul provenit din prăjirea iepurelui poate fi folosit pentru a crea un sos delicios. De asemenea, carnea de iepure poate fi și conservată. O altă alternativă este să măcinați carnea. Vă recomandăm să îndepărtați înainte grăsimea.

Pe lângă că este foarte gustoasă, carne de iepure conține foarte puțin colesterol și este o sursă importantă de proteine.

Sursă foto

About the Author: