22 martie 2019

Ce tip de furaje sa folosim?

În alimentația puilor, mai ales la furajele starter, contează fiecare component al rețetei. Cele mai importante sunt procentul de proteină și energia metabolizabilă, dar desigur și aminoacizii, vitaminele și mineralele sunt importante.

Dacă se dorește obținerea cărnii de pasăre cu cele mai mici costuri, fără a se acorda atenție gustului și calității nutritive a cărnii, se va folosi furajarea intesivă (de fermă). Dacă în schimb se dorește obținerea cărnii de calitate, cu costuri controlate, se impune folosirea furajelor semi-intensive.

Contrar multor păreri neavizate, prin administrarea exclusivă de cereale sau a unor furaje artizanale, nu se obține o carne de calitate, ci dimpotrivă rezultatul va fi o carne grasă și tare, la costuri ridicate.

Indiferent de costul inițial al furajelor, acesta poate să crească accelerat datorită risipei realizate de pui, mai ales în primele săptămâni. Practic, ei pot împrăștia până la 30% din cantitatea administrată. Astfel, indiferent de furajul folosit, acesta devine foarte scump, nefiind integral consumat de păsări.

Se recomandă folosirea unor hrănitori ”anti-risipă” proiectate special, acestea fiind disponibile în magazinele Agroland din toată țara, la un preț rezonabil.În concluzie, se recomandă o alegere atentă și avizată a furajelor ce urmează a fi administrate, în funcție de calitatea cărnii ce se dorește a fi obținută.

După procentul de proteină, furajele starter de pui se împart astfel:

1. Furaje Intensive – de fermă (peste 22% proteină)

În acest caz se obține un consum specific de sub 1,8 kg furaj pentru 1 kg carne. Păsările cresc forțat și se sacrifică la 33 – 38 zile. Furajele sunt eficiente economic, dar carnea nu are o calitate ridicată din punct de vedere al gustului și al proprietăților nutritive

2. Furaje Semi – Intensive (20 – 21% proteină)

RECOMANDAT DE AGROLAND!
Sunt rețete speciale pentru obținerea cărnii de calitate, gustoase, în condiții ”rustice”. Consumul de furaj este eficient, între 2 – 2,2 kg pentru 1 kg carne, rezultând o carne gustoasă și sănătoasă. Păsările sunt sacrificate după cel puțin 6 săptămâni.

3. Furaje Gospodărești (18,5 – 19,7% proteină)

Furaje ineficiente economic, rezultând o carne cu conținut mare de grăsimi nu foarte sănătoasă. NU SE COMERCIALIZEAZĂ ÎN MAGAZINELE AGROLAND.

4. Furaje inferioare (sub 18,5 proteină)

Folosirea acestor furaje la puii mici poate duce la pierderi de efectiv provocând probleme de sănătate. NU SE COMERCIALIZEAZĂ ÎN MAGAZINELE AGROLAND

Daca doriti mai multe informatii despre produse, preturi si achizitionare de furaje, va invitam sa accesati magazinul nostru online Agroland: https://shop-agroland.ro/19-premixuri

Ce tip de furaje sa folosim?

În alimentația puilor, mai ales la furajele starter, contează fiecare component al rețetei. Cele mai importante sunt procentul de proteină și energia metabolizabilă, dar desigur și aminoacizii, vitaminele și mineralele sunt importante.

Dacă se dorește obținerea cărnii de pasăre cu cele mai mici costuri, fără a se acorda atenție gustului și calității nutritive a cărnii, se va folosi furajarea intesivă (de fermă). Dacă în schimb se dorește obținerea cărnii de calitate, cu costuri controlate, se impune folosirea furajelor semi-intensive.

Contrar multor păreri neavizate, prin administrarea exclusivă de cereale sau a unor furaje artizanale, nu se obține o carne de calitate, ci dimpotrivă rezultatul va fi o carne grasă și tare, la costuri ridicate.

Indiferent de costul inițial al furajelor, acesta poate să crească accelerat datorită risipei realizate de pui, mai ales în primele săptămâni. Practic, ei pot împrăștia până la 30% din cantitatea administrată. Astfel, indiferent de furajul folosit, acesta devine foarte scump, nefiind integral consumat de păsări.

Se recomandă folosirea unor hrănitori ”anti-risipă” proiectate special, acestea fiind disponibile în magazinele Agroland din toată țara, la un preț rezonabil.În concluzie, se recomandă o alegere atentă și avizată a furajelor ce urmează a fi administrate, în funcție de calitatea cărnii ce se dorește a fi obținută.

După procentul de proteină, furajele starter de pui se împart astfel:

1. Furaje Intensive – de fermă (peste 22% proteină)

În acest caz se obține un consum specific de sub 1,8 kg furaj pentru 1 kg carne. Păsările cresc forțat și se sacrifică la 33 – 38 zile. Furajele sunt eficiente economic, dar carnea nu are o calitate ridicată din punct de vedere al gustului și al proprietăților nutritive

2. Furaje Semi – Intensive (20 – 21% proteină)

RECOMANDAT DE AGROLAND!
Sunt rețete speciale pentru obținerea cărnii de calitate, gustoase, în condiții ”rustice”. Consumul de furaj este eficient, între 2 – 2,2 kg pentru 1 kg carne, rezultând o carne gustoasă și sănătoasă. Păsările sunt sacrificate după cel puțin 6 săptămâni.

3. Furaje Gospodărești (18,5 – 19,7% proteină)

Furaje ineficiente economic, rezultând o carne cu conținut mare de grăsimi nu foarte sănătoasă. NU SE COMERCIALIZEAZĂ ÎN MAGAZINELE AGROLAND.

4. Furaje inferioare (sub 18,5 proteină)

Folosirea acestor furaje la puii mici poate duce la pierderi de efectiv provocând probleme de sănătate. NU SE COMERCIALIZEAZĂ ÎN MAGAZINELE AGROLAND

Daca doriti mai multe informatii despre produse, preturi si achizitionare de furaje, va invitam sa accesati magazinul nostru online Agroland: https://shop-agroland.ro/19-premixuri