Ce știți despre alergiile pisicilor?

  • Alergii la pisici

Crezi că pisica ta suferă de alergii? Strănută des în ultima perioadă și arată și alte semne ale unor iritații? Este posibil ca acestea să fie reacții la hrană sau la mediul în care trăiește.

MEDIUL

Praful și noroiul sunt două dintre cauzele apariții alergiilor la pisici. Dacă pisica voastră strănută în mod repetat, mai multe zile la rând, este recomandat să faceți câteva investigații la cabinetul medicului veterinar.

ALERGII LA MÂNCARE

Hrana poate de asemenea să cauzeze alergii, dar în acest caz procesul prin care se ajunge la diagnostic este mai întins în timp. Cel mai probabil, medicul veterinar vă va recomanda să eliminați anumite alimente din dieta pisicii pentru a determina dacă suferă de alergii cauzate de mâncare. Acest lucru înseamnă că mica felină va avea o alimentație specială pentru o perioadă de 8-10 săptămâni.

RECOMANDAT: Hrană pentru pisici gama Premil Premium & SuperPremium

SEMNE CLINICE ALE ALERGIILOR

Dacă pisica este într-adevăr alergică, veți observa o accentuare a semnelor clinice, cum ar fi piele inflamată și/sau mâncărimi. Dacă aceste semne apar, testele sunt necesare pentru a determina ce declanșează alergia.

Sperăm că informațiile din acest articol vă ajută să aveți grija de sănătatea amimalului de companie.

Sursă foto

About the Author: