Ce mesaje ne transmit câinii

Câinii vor să comunice cu noi. Însă pentru că nu pot vorbi, aceștia folosesc diferite mijloace pentru a ne transmite ce gândesc. Cea mai folosită metodă este limbajul trupului. Ce trebuie noi însă să știm, este cum să distingem un gest obișnuit de unul inteționat. 

În articolul de azi îți prezentăm 4 metode prin care câinele tău încearcă să-ți comunice și ce vrea să-ți transmită prin fiecare.

1. Ridicatul lăbuței

O modalitate utilizată frecvent de către câini pentru a transmite ceva este ridicatul lăbuței. Atunci când îți vezi câinele că ridică lăbuța să știi că acesta vrea să se joace sau are nevoie de atenție. Oferă-i timpul tău și joacă-te 10 minute pe zi cu el.

2. Contactul vizual

Nu doar oamenii transmit mesaje prin contact vizual, ci și câinii. Atunci când patrupedul tău menține contactul vizual timp îndelungat este un singur lucru cert: este atașat și are înceredere în tine. Însă dacă observi că acesta evită contactul vizual, înseamnă că nu se simte confortabil în mediul respectiv și este speriat.

3. Lătratul

Cu siguranță s-a întâmplat să te latre propriul câine. Stai liniștit, nu e nimic grav. Cel mai des câinii își latră stăpânii pentru că vor ceva. Fie că este vorba de jucăria preferată, hrană sau recompensă, lătratul este o modalitate prin care aceștia îți transmit mesajul.

În plus, știi cum a învățat câinele să latre la stăpân atunci când are nevoie de ceva? Acesta a lătrat, a obținut ce și-a dorit și astfel a dobândit acest obicei.

4. Poziția cozii

Câinii ne transmit mesaje și prin poziția cozii. Ceea ce animalul tău de companie vrea să-ți transmită depinde de poziția, mișcarea cozii și amplitudinea mișcării. O coadă în poziție normală vrea să ne transmită faptul că patrupedul este relaxat. Atunci când animăluțul este speriat, acesta își va ține coada între picioare.

Câinii comunică mereu cu noi. Atunci când vom reuși să interpretăm mesajele ce ni le transmit, aceștia vor deveni cei mai buni prieteni ai noștri.

About the Author: