Ce mănâncă pisicile?

  • Ce mănâncă pisicile?

Pisicile se pot bucura de o varietate de alimente, care le oferă toți nutrienții necesari, de la proteine la carbohidrați. Dacă doriți să adoptați sau să cumpărați o pisică, probabil vă întrebați ce mănâncă micile feline. Citiți în continuare pentru a afla ce hrană trebuie și poate să primească animalul de companie.

Pisicile sunt erbivore, carnivore sau omnivore?

Pisicile sunt carnivore, adică alimentația lor se bazează pe carne. Specialiștii susțin că micuțele feline se dezvoltă cel mai bine atunci când carnea este o sursă importantă în alimentație. Câtve alimente bogate în proteine recomandate pentru animalele de companie sunt:

  • Pește: somon, păstrăv, ton, hering, macrou, pește alb
  • Pui
  • Curcan
  • Fazan
  • Vită

Ce pot să mănânce pisicile?

Pisicile au nevoie de proteine. Față de oameni și câini, proteinele reprezintă principala sursă de energie din alimentația lor. Acest lucru nu înseamnă că pisicile nu pot să primească fructe, legume sau semințe. Pisicile pot mânca toate aceste categorii de hrană. Diferența este că unele alimente sunt mai ușor de digerat decât altele.


RECOMANDAT: Hrană completă pentru pisică


Ce trebuie să fac dacă pisica mea este mofturoasă?

În primul rând, trebuie să vă dați seama dacă felina voastră este mofturoasă sau plictisită. De multe ori, pisicile nu sunt foarte active când este ora mesei. În această situație, este probabil să refuze să se hrănească. Soluția este să îi oferiți ceva interesant, deoarece pisicile adoră varietatea. De exemplu, puteți să îi dați animalului de companie hrană uscată și ocazional să introduceți în alimentație puțină hrană umedă. Hrana umedă are de regulă o varietate mai mare de arome.

Este nevoie de o rutină a meselor?

Unele pisici se pot obișnui cu mesele la ore fixe. Dacă pisica voastră este supraponderală, un orar exact al meselor o poate ajuta să piardă în greutate. În general, pisicile sunt cunoscute ca animale cărora le place să ciugulească câte puțin pe parcursul zilei. Astfel, puteți lăsa la vedere hrana uscată, însă nu este recomandat să faceți același lucru cu mâncarea umedă.

Ce poate mânca mica felină pe lângă hrana pentru pisici?

Sunt câteva produse pe care le puteți oferi animalului de companie sub forma unor mici gustări, între mesele principale:

  • Coacăze
  • Ouă
  • Pepene

About the Author: