Ce gustări sunt bune pentru puii de găină?

  • Gustări - pui de găină

Una dintre principalele preocupări după ce achiziționăm pui de o zi este hrana. Cu ce îi hrănim? La Agroland, suntem de părere că în această etapă a vieții, păsările au nevoie de furaje de calitate, care să le faciliteze dezvoltarea optimă. Pe lângă furaje, putem adăuga și câteva gustări în alimentația puilor.

MODERAȚIE

Dacă ați decis să le oferiți și gustări, țineți cont de regula 90%-10%. Gustările trebuie să reprezinte cel mult 10% din cantitatea zilnică de hrană. Adică, trebuie să suplimenteze furajele starter. Această regulă se aplică indiferent de vârsta păsărilor.

GRITURI

Dacă puii voștri primesc furaje, nu este necesar să le oferiți grituri. Însă dacă găinile sunt hrănite doar cu resturi vegetale și alte gustări, gritul este esențial pentru digestie.

GUSTĂRI PENTRU PUII DE GĂINĂ

Ce anume putem să le oferim puilor, pe lângă furaje? Gustările pentru micuți sunt similare cu cele pentru păsările adulte. Când sunt mici, găinile pot mânca o varietate de alimente. Țineți cont însă de dimensiunile păsărilor și mărunțiți gustările.

INSECTE

Necesită mai mult efort, dar puteți colecta insecte, de exemplu greieri, pe care să le oferiți puilor din adăpost. Apoi, rămâneți să priviți „spectacolul”. Puii adoră să urmărească și să prindă insectele, înainte de ospăț!

FRUCTE ȘI LEGUME

Puii de găină adoră varietatea, iar fructele și legumele sunt recomandate. Puteți opta pentru banane, roșii, căpșuni, pepene verde, struguri, salată verde, castraveți etc. Nu uitați să țineți cont de dimensiunea păsărilor înainte să le oferiți mici gustări. Bucățile mari, de fructe și legume, ar trebuie tăiate în bucățele mai mici.

De asemenea, verdeața din curte este perfectă pentru puii de găină: frunze de păpădie, trifoi, și iarba tăiată vor fi devorate. Atenție! Nu le oferiți verdeață păsărilor facă folosiți chimicale pentru tratarea gazonului / peluzei.

SPAGHETE

Câteva bucățele de spaghete pot produce și divertisment pentru micuți. Puii vor crede că spaghetele sunt viermișori și se vor repezi să îi prindă. Poate fi amuzant să îi priviți.

Lista gustărilor este cu siguranță mai lungă. Nu uitați însă de moderație când vine vorba să le oferiți ceva suplimentar puilor, pe lângă furaje de calitate.

About the Author: