Ce facem în septembrie în adăpostul găinilor?

  • Găini în adăpost

Dragi gospodari, într-un articol anterior detaliam câteva lucrări importante pe care trebuie să la facem în luna septembrie în grădină. Tot acolo vă spuneam că Răpciune este una dintre cele mai aglomerate luni din an în gospodărie. Astăzi, vă invităm să citiți despre câteva lucruri pe care le putem face în septembrie în adăpostul găinilor.

Cum toamna a sosit, chiar dacă încă avem temperaturi ridicate, este bine să ne gândim la lunile următoare în care nu vom mai avea parte de prea mult soare.

Dacă în zona în care locuiți se răcește mai repede, planificați o curățenie generală în adăpost cât timp încă este plăcut afară

Cu siguranță nu vă doriți să faceți acest lucru când temperatura este aproape de 0 și aveți nevoie de mănuși suplimentare pentru a vă proteja mâinile. Chiar și dacă locuiți într-o zonă în care soarele încă arde cu putere, puteți realiza curățenia generală înainte ca zilele să se scurteze și să intrați în criză de timp.

Tot acum puteți să vă gândiți dacă așternutul adânc pentru păsări poate fi o soluție optimă în adăpostul vostru.


Citește și: Cum să dezinfectați adăpostul păsărilor


Verificați de două ori ferestrele și ușile din adăpost

Nopțile reci nu sunt foarte departe în acest moment al anului. În momentul în care vântul bate cu putere și plouă destul de tare, ușile și ferestrele care sunt bine închise pot face diferența pentru confortul și sănătatea înaripatelor din coteț. Dacă observați că ușa și ferestrele nu se închid bine, reparați-le.

Verificați constant temperatura din coteț

Asigurați-vă, pe măsură ce ne apropiem de luna octombrie, că temperatura din adăpost este adecvată în timpul nopții. Acest lucru este esențial mai ales pentru puii de găină, care nu sunt capabili încă să își regleze singuri temperatura corpului.

Oferiți-le găinilor semințe de dovleac

Dacă ați optat în grădină pentru dovleci, puteți să le oferiți prietenelor înaripate semințe în fiecare săptămână. Găinile adoră aceste gustări. În plus, semințele de dovleac sunt foarte sănătoase. Dovleacul conține multe vitamine și minerale, iar găinile adoră să îl ciugulească. De asemenea, din moment ce gândacii și frunzele dispar treptate, găinile voastre vor avea parte și de divertisment în timp ce ciugulesc.

„Colorați” gospodăria

Toamna este (și) despre culori. Din acest motiv, puteți să vă folosiți de resursele oferite de acest anotimp și să adăugați mai multă culoare, atât în adăpostul găinilor, cât și în gospodărie. Realizați câteva aranjamente florale pe care să le puneți în jardiniere. Cu siguran’ă găinile se vor simți răsfățate.

About the Author: